Quantcast
Varia

Philippe is op zoek naar Taboes

Voor een nieuwe reeks van Taboe is Philippe Geubels op zoek naar verschillende soorten mensen. Misschien herken jij jezelf of ken je iemand die binnen de omschrijvingen past?

Philippe is op zoek naar:

1. Bejaarde mensen

De thema’s die we hier graag willen bespreken zijn ouder worden, eenzaamheid, fysieke aftakeling, geheugenverlies, dementie, niet meer als volwaardig worden beschouwd, bejaardentehuis, hulpbehoevendheid, mantelzorg en kleinkinderen die niet meer op bezoek komen. We zoeken hier vooral 75-plussers.

2. Mensen met een afwijkend uiterlijk

Hierbij gaat het uiteraard over mensen die niet zelf gekozen hebben voor hun bijzonder uiterlijk. Mensen met een opvallende wijnvlek, zichtbare brandwonden, afwijkende lichaamsvormen, mensen die regelmatig op straat worden aangestaard of ongemakkelijk benaderd worden.

3. Mensen die hebben geworsteld met een verslaving

Mensen die hebben geworsteld met een verslaving aan alcohol, cocaïne, marihuana, gokken, seks, porno, enzovoort. We zeggen “hebben geworsteld”, omdat we wel op zoek zijn naar mensen die op een actieve en bewuste manier hun verslaving het hoofd proberen te bieden.

4. Vrouwen

Sinds #metoo is een ongemakkelijk onevenwicht tussen mannen en vrouwen duidelijk geworden. Maar wat is dat onevenwicht dan? Kunnen mannen zich meer veroorloven dan vrouwen? Kunnen vrouwen hetzelfde loon krijgen? En wat met dat glazen plafond? Krijgen dochters minder kansen dan zonen? Zijn ongepaste opmerkingen op het werk even normaal als maaltijdcheques en koffiepauzes? Mag een comedian nog lachen met vrouwen? Of bestaat dat niet, een vrouwonvriendelijke mop?

5. Mensen die ongewild kinderloos zijn

Hiervoor zijn we op zoek naar mensen die heel graag kinderen hadden gewild, maar die wens om één of andere reden niet in vervulling hebben zien gaan. Dat kunnen koppels zijn, maar evengoed iemand die gewoon niet de geschikte partner heeft gevonden, of mensen die een adoptie misliepen.

6. Mensen die een groot falen met zich meedragen

Uiteraard falen we allemaal af en toe, maar er zijn mislukkingen die harder aan mensen blijven kleven dan andere. Verloor je dé wedstrijd van je leven, liet je het familiebedrijf over de kop gaan, maakte je fouten waardoor je je gezin kwijtspeelde, maakte je een verkeerde keuze die tot op de dag van vandaag als een donkere wolk over jouw leven hangt? Dan zijn we op zoek naar jou.

7. Mensen met bijzonder seksueel gedrag

Voor deze aflevering zijn we op zoek naar mensen met een seksleven dat misschien wat afwijkt van wat dan “de geldende norm” heet. We zoeken prostituees, vaste klanten van prostituees, mensen die nog maagd zijn, mensen zonder libido, mensen in een polyamoureuze relatie, mensen met een bijzondere fetisj,…

8. Flikken

Thema’s die we in deze aflevering willen aansnijden: het gevaar van de job, trauma’s, frustraties, soms letterlijk en figuurlijk onder vuur liggen, machtsmisbruik, onmacht en vooral: mag dat eigenlijk wel, lachen met de politie? Is de politie echt mijn vriend? Of is het complicated?

Schrijf je hier in voor het tweede seizoen van Taboe!

Tags
Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close