Quantcast
Televisie

Op zoek naar de indrukwekkendste dieren in ‘The Big5 van Europa’

Vanaf zaterdag 11 januari brengt Eén The big5 van Europa, een gloednieuw programma waarin Chris Dusauchoit en biologen Iwan Lewylle en Frederik Thoelen op zoek gaan naar de “big five” van Europa. Welke wilde dieren zijn de machtigste en krachtigste van ons continent?

Afrika had al haar “big five”, en nu krijgt Europa eindelijk de hare. In een nieuwe vijfdelige reeks trekken Chris Dusauchoit, Iwan Lewylle en Frederik Thoelen door de ongerepte natuur van Europa. Met één doel: bepalen welke vijf wilde dieren zo krachtig en machtig zijn dat ze tot The big5 van Europa behoren.

Hun avontuurlijke missie krijgt de steun van Europees president Herman Van Rompuy, die op het einde van de rit de namen van “the big5 van Europa” officieel in ontvangst zal nemen.

In vijf afleveringen en in twee teams reizen Chris – van noord naar zuid – en Frederik en Iwan – van oost naar west – door heel Europa, op zoek naar onze eigen Europese big five. Voor het ambitieuze project werken ze samen met de beste wildlife-experten in Europa. Staffan Widstrand is een Zweedse natuurfotograaf en ‐auteur. Daarnaast is hij de marketingdirecteur van Rewilding Europe, dat van Europa weer een wildere plek wil maken. John Linnell is ecoloog en werkt als senior researcher bij het Instituut voor Natuurwetenschappen in Noorwegen. En Luigi Boitani is professor biologie aan de universiteit van Rome. Hij schreef ook verscheidene boeken over carnivoren.

Frederik Thoelen is bioloog en werkt bij het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Voor het Eén-programma Dieren in nesten lost hij dierenmysteries op. Iwan Lewylle werkt als bioloog bij Natuurpunt. Hij reist daarnaast de wereld af op zoek naar wilde dieren.

The Big5 van Europa, vanaf zaterdag 11 januari om 20.00 uur op Eén.

Tags
Toon meer

Gerelateerde berichten

Close