Quantcast
Voorjaar 2017

Nieuw op Ketnet : Goed gezien!

In Goed gezien! reizen de Ketnet-wrappers Sien Wynants en Leonard Muylle de wereld rond op zoek naar slimme uitvindingen om problemen in ontwikkelingslanden aan te pakken. Samen met plaatselijke kinderen steken Sien en Leonard de handen uit de mouwen om die uitvindingen te helpen realiseren.

Sien en Leonard gaan op bezoek bij leefgemeenschappen in Peru, Cambodja, Tanzania, Ghana, Kenia en Guatemala. Ze worden er ondergedompeld in het lokale leven en maken overal nieuwe vrienden. Tegelijk zien ze ook met welke problemen de plaatselijke bevolking geconfronteerd wordt. Die hebben onder meer te maken met energie- en watervoorziening, afvalverwerking en hygiëne, maar ook met landmijnen en zelfs met … leeuwen. Concrete problemen die om creatieve oplossingen vragen.

Goed Gezien! is een avontuurlijk, knotsgek en educatief programma dat de Ketnetters meeneemt naar locaties die tot de verbeelding spreken en hen laat kennismaken met de vindingrijke manier waarop de mensen ter plekke dagdagelijkse problemen aanpakken om hun levenskwaliteit te verbeteren.

Voor elk probleem bestaat een oplossing

In elke aflevering komt één specifiek probleem aan bod. De ene week gaan we op stap met Sien en de volgende week met Leonard. Zij laten de Ketnetters telkens zien wat het probleem is, ontdekken welke creatieve oplossing ervoor is bedacht en helpen bij het realiseren van zo’n idee. Ze maken van de gelegenheid gebruik om ook de ruimere problematiek te duiden. Ze ondervinden de soms moeilijke leefomstandigheden van de plaatselijke bevolking aan den lijve, maar laten zich ook verrassen door de inventiviteit van de oplossingen en de gunstige resultaten die ermee behaald worden.

Goed gezien! sluit aan bij de leefwereld van acht- tot twaalfjarigen, die dol zijn op uitvindingen en technologie, volop hun rechtvaardigheidsgevoel ontwikkelen en ook op school hun eerste lessen Wereldoriëntatie krijgen. De getoonde uitvindingen zijn veelal duurzaam van aard en zorgen in sommige gevallen zelfs voor economische groei, sociale cohesie en werkgelegenheid voor de zwaksten in de samenleving.

Elke aflevering speelt zich af op een tot de verbeelding sprekende locatie en dat zorgt uiteraard ook voor heel wat avontuur en verbazing.

Goed gezien! is een programma van Padaboem voor Ketnet en kwam tot stand in samenwerking met de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

Goed gezien!, vanaf 14 januari 2017 elke zaterdag om 09.05 uur bij Ketnet.

Toon meer

Rune Meskens

Eindredacteur

Gerelateerde Artikelen

Close