Quantcast
Voorjaar 2017

Nieuw op Canvas: Wissel van de macht

Wetstraat-journalist Marc Van de Looverbosch stond de voorbije 20 jaar op de eerste rij bij alle grote politieke omwentelingen in België. Een woelige periode waarin de Belgische politiek grondig is veranderd. In Wissel van de macht kiest hij daaruit zes verhalen die het huidige politieke landschap mee hebben bepaald:

  1. De groenen regeren zich kapot
  2. De Volksunie spat uiteen
  3. De ondergang van het Belang
  4. Het kartel CD&V/N-VA breekt
  5. De val van Leterme
  6. De ergste regeringscrisis ooit

Marc Van de Looverbosch interviewt alle hoofdrolspelers van toen. Als Wetstraatwatcher was hij destijds getuige van de gebeurtenissen. Hij praat erover met 27 toppolitici die vaak voor het eerst het achterste van hun tong laten zien over een aantal dramatische momenten van toen. Hun onthullende verhalen, zijn scherpe analyses en de unieke beelden uit het rijke VRT-archief leggen de mechanismen van de macht bloot, maar tonen even goed de menselijke drama’s in de Wetstraat.

“Ik was aangenaam verrast door de grote openheid waarmee toppolitici vertellen over de soms wel pijnlijke episodes uit hun carrière. Ze geven ruiterlijk fouten toe, noemen man en paard, komen af en toe hard of heel emotioneel uit de hoek; kortom het zijn ook maar mensen van vlees en bloed.”  – Marc Van de Looverbosch

https://www.youtube.com/watch?v=-A1QaMqE3D0

Wissel van Macht, vanaf dinsdag 31 januari 2017 om 21.15 uur bij Canvas.

Toon meer

Rune Meskens

Eindredacteur

Gerelateerde Artikelen

Close