Netflix kondigt nieuwe miniserie Unbelievable aan

 Netflix kondigt nieuwe miniserie Unbelievable aan

© Netflix

Unbelievable is een Netflix-miniserie over een aantal gelijkaardige seksuele aanrandingen en een potentiële serieverkrachter.

Wanneer de tiener Marie Adler (Kaitlyn Dever) een aangifte doet waarin ze beweert dat ze seksueel is aangevallen door een indringer in haar huis, wordt haar verhaal sterk in twijfel getrokken door de onderzoekende detectives maar ook door de mensen die het dichtst bij haar staan.

Ondertussen ontmoeten de detectives Grace Rasmussen en Karen Duvall (Emmy winnaars Toni Collette en Merritt Wever) elkaar tijdens het onderzoek naar een aantal gruwelijk gelijksoortige indringersverkrachtingen en werken samen om de potentiële serieverkrachter te vangen.

Trailer

Geïnspireerd op waargebeurde feiten

Unbelievable is geïnspireerd op waargebeurde feiten uit The Marshall Project en het ProPublica Pulitzer Prize-winnende artikel, “Een ongelofelijk verhaal van verkrachting”, geschreven door T. Christian Miller en Ken Armstrong. Tevens gebaseerd op de This American Life radio-episode, “Anatomie van de Twijfel”, met afleveringen geregisseerd door de door Oscar genomineerden Susannah Grant en Lisa Cholodenko.

Unbelievable is een verhaal over een onuitspreekbaar trauma, onwankelbare vasthoudendheid en verbazingwekkende veerkracht.

Showrunner Susannah Grant produceert de serie samen met Sarah Timberman, Carl Beverly, Lisa Cholodenko, Ayelet Waldman, Michael Chabon, Katie Couric, Richard Tofel, Neil Barsky, Robyn Semien, en Marie.

Unbelievable is vanaf 13 september 2019 exclusief te zien op Netflix.

Dean Van Gucht

Oprichter en hoofdredacteur bij MUDOO.

Lees meer