Quantcast
Televisie

Luk Alloo bezoekt Vlaming in Filipijnse cel

Luk Alloo reist naar de Filipijnen en ontmoet er de Vlaming Prosper. Hij verblijft er sinds 2007. Momenteel zit Prosper al bijna 2 jaar in voorhechtenis in de provinciale gevangenis van Bohol. Hij werd er opgepakt voor zware aantijgingen zoals seks met minderjarigen, het bezit van kinderporno, mensenhandel en bezit van drugs. Zijn straf is nog steeds niet uitgesproken.

“In 1983 liep ik een marathon in de Filipijnen”, vertelt Prosper. “Sindsdien ben ik verliefd geworden op het land. Ik heb 2 huwelijken en 2 echtscheidingen achter de rug met Filipijnse vrouwen. Ze waren respectievelijk 16 en 22 jaar. Mijn laatste vriendin was 22 toen ik haar ontmoette en zij heeft mij erin geluisd door een minderjarig meisje in mijn huis te laten logeren.”

Volgens de plaatselijke autoriteiten werd Prosper in 2015 op heterdaad betrapt met een minderjarig meisje op zijn slaapkamer in Bohol. Toen de politie binnenviel, werden ze gevolgd door een televisieploeg van het nieuws. Op de Filipijnse televisie pakten de nieuwsprogramma’s groots uit met de zaak. “Ik heb fouten gemaakt in mijn leven”, getuigt Prosper. “Maar ik ben geen pedofiel. Momenteel ben ik aan mijn verdediging aan het werken, maar het is hier zo corrupt dat mijn zaak niet voorkomt.”

Alloo in de Buitenlandse Gevangenis, donderdag 30 maart 2017 om 21.50 uur bij VTM.

De uitzendingen van Alloo in de Buitenlandse Gevangenis zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Toon meer

Rune Meskens

Eindredacteur

Gerelateerde Artikelen

Close