Lili en Marleen van 24 tot 28 juni 2019

 Lili en Marleen van 24 tot 28 juni 2019

Lili en Marleen – © DPG Media

De zomer staat bijna voor de deur en dus schakelen de zenders weer over op zomermodus. VTM laat De Kotmadam dit jaar op de plank liggen en gaat verder op het succes van Lili en Marleen van vorige zomer. Bij MUDOO vindt u een overzicht van de afleveringen die herhaald zullen worden. 

Maandag 24 juni 2019

(Seizoen 4 – aflevering 12: Joske)

Tot haar grote verbazing ontdekt Marleentje aan de poort van café De Lichttoren een mandje met een vondeling. Via een bijhorende brief verneemt ze dat de rechtmatige moeder naar Frankrijk is vertrokken en haar de opvoeding van het kind toevertrouwt. Marleentje is doodsbang dat ze met het kind zal betrapt worden en met de hulp van Jef probeert ze Joske te verstoppen. Het wordt een hele klus om de kleine dreumes de nodige basiszorgen te geven zonder dat iemand erachter komt. Als Marleentje tot overmaat van ramp naar het ziekenhuis moet omdat Pierre in een gevecht met een aantal herrieschoppers werd gekwetst, moet Jef zich noodgedwongen over Joske ontfermen.

Dinsdag 25 juni 2019

(Seizoen 4 – aflevering 13: Ave Maria)

Rik is er zeker van dat zijn laatste uur geslagen is. Hij heeft almaar meer last en pijn bij het wateren. Via de talloze verhalen die niet in het minst van Jef en Ida komen, raakt hij ervan overtuigd dat een man die iets aan zijn ‘machien’ heeft, ten dode opgeschreven is. In alle sereniteit belegt hij een familievergadering waarop hij iedereen laat weten wat hij hen zal nalaten.

Woensdag 26 juni 2019

(Seizoen 5 – aflevering 1: Den Bultijn)

In café De Lichttoren worden de laatste schikkingen getroffen voor de grote voetbalmatch Zweden-Brazilië. Er wordt een televisie besteld en Jef en Ida maken volop reclame voor het evenement. De pret kan, zo lijkt het wel, niet meer stuk, tot Rikki thuiskomt met zijn ‘bultijn’. Iedereen is het er over eens dat zeven buizen bezwaarlijk een succes valt te noemen. Het is duidelijk dat Rikki een lesje verdient. De hamvraag is echter: wie zal hem de les spellen?

Donderdag 27 juni 2019

(Seizoen 5 – aflevering 2: Babydoll)

Rikki toont Jef de foto van een pin-up en vertelt hem dat het zijn nieuwste aanwinst is. Door een dom toeval blijft Jef, die zwaar onder de indruk is van Rikki’s succes bij de vrouwen, met de foto in zijn broekzak zitten. Als Lisa hem erop wijst dat Ida binnenkort jarig is, zoekt Jef een sponsor om geld te lenen. Hij wil immers voor Ida een mooi cadeau kopen. Als hij zowel bij Stavros als bij nonkel Frans bot vangt, kiest hij voor de moeilijkste weg: hij zal ervoor werken. Ida maakt zich ondertussen stevig zorgen over haar Jef, die altijd moe is.

Vrijdag 28 juni 2019

(Seizoen 5 – aflevering 3: Creme de Banane)

Tot ieders verbazing daagt Lili plots op in café De Lichttoren. Het is haar duidelijk niet gelukt om fortuin te maken in Amerika. Niet alleen is ze berooid teruggekeerd, ze heeft ook man en kind achtergelaten en moet nu met mixers leuren om de eindjes aan mekaar te kunnen knopen. Marleentje is bang voor wat er zal gebeuren met haar relatie, nu Lili terug is. Desondanks vindt ze dat de familie Lili moet helpen. Lili mag een demonstratie-avond organiseren in café De Lichttoren. Als zij uitlegt hoe men met de mixer ‘crème de banane’ kan maken, denkt Stavros het gat in de markt gevonden te hebben.

Lili en Marleen, van maandag t.e.m. vrijdag om 20.00 uur bij VTM.

Dean Van Gucht

Oprichter en hoofdredacteur bij MUDOO.

Lees meer