Lili en Marleen van 17 tot 21 juni

 Lili en Marleen van 17 tot 21 juni

Lili en Marleen – © DPG Media

De zomer staat bijna voor de deur en dus schakelen de zenders weer over op zomermodus. VTM laat De Kotmadam dit jaar op de plank liggen en gaat verder op het succes van Lili en Marleen van vorige zomer. Bij MUDOO vindt u een overzicht van de afleveringen die herhaald zullen worden. 

Maandag 17 juni 2019

(Seizoen 4 – aflevering 7: Cirano)

Edgard maakt Jefs dag goed door hem te vertellen dat regisseur Rosse Pros op zoek is naar een invaller voor de rol van Cirano. Jef, overtuigd van het feit dat de tijd rijp is om aan het ernstige theatergenre te beginnen, meldt zich als kandidaat. De ontmoeting met Rosse Pros is heel leerzaam voor Jef. Hij loopt, tot ergernis van de bewoners van De Lichttoren, hele dagen rond met een Cirano-neus.

Dinsdag 18 juni 2019

(Seizoen 4 – aflevering 8: Concurrentie)

Stavros, Jef en Ida worden door Rik ingehuurd om de rijst die door dikke Louis ‘en vrac’ wordt geleverd, in kleinere zakjes te doen. Nieke keert onverwacht terug uit Brussel met het verhaal dat ze binnen het milieu beticht wordt van een diefstal die ze niet heeft gepleegd. Als ze hoort dat Stavros, Jef en Ida voor Rik werken, neemt ze wraak op de weigerachtigheid van haar vader om haar te helpen een eigen zaak op te starten. Ze bezorgt Stavros het nodige geld om alleen te beginnen. Hij huurt een ruimte van dikke Louis, koopt zelf rijst op en zet zich samen met Ida en Jef aan het werk.

Woensdag 19 juni 2019

(Seizoen 4 – aflevering 9: De drie musketiers)

Op initiatief van Marleen organiseren Jef, Stavros en Ida een namiddag voor zuster Rosa en de vijftien weeskindjes die zij onder haar hoede heeft. Het wordt een Poesjenellen-voorstelling, gevolgd door een pannenkoekenfestijn. De kinderen zijn in de wolken over de poppenkast en genieten met volle teugen van de pannenkoeken. Ze gaan zo op in wat ze gezien hebben dat ze als vechtende ridders in de woonkamer van Rik belanden.

Donderdag 20 juni 2019

(Seizoen 4 – aflevering 10: De vergadering)

Rik heeft een nieuw lucratief zaakje opgezet. Hij runt een wasserij in het magazijn. Jef, Ida en Stavros werken zich naar hun normen te pletter. Voor Jef ligt het tempo veel te hoog. Hij is dan ook meteen te vinden voor de harde acties die Stavros voorstelt. Stavros, die de kans gekregen heeft om het politieke tijdschrift ‘De Rode Vaan’ eens door te nemen, weet precies hoe de arbeider door zijn baas wordt uitgebuit. Met z’n drieën besluiten ze het kapitalisme ten val te brengen.

Vrijdag 21 juni 2019

(Seizoen 4 – aflevering 11: Dame blanche)

Nieke kondigt met veel bravoure aan dat ze wil trouwen met nonkel Frans. Ze zal in een andere buurt een café openen en er samen met Frans en Henrieke gaan wonen. Met de hulp van moeder Lisa kan Nieke haar vader overtuigen om zich neer te leggen bij het feit dat nonkel Frans zijn nieuwe schoonzoon wordt. Aangezien dit zijn enige alternatief is om zijn kleinzoon Henrieke bij zich te houden, stemt Rik toe. Het grote slachtoffer van deze transactie wordt Stavros, voor wie er geen plaats meer overblijft in café De Lichttoren. Ida springt voor hem in de bres.

Lili en Marleen, van maandag t.e.m. vrijdag om 20.00 uur bij VTM.

Dean Van Gucht

Oprichter en hoofdredacteur bij MUDOO.

Lees meer