Led Zeppelin onttroont Nirvana in De Tijdloze van StuBru

 Led Zeppelin onttroont Nirvana in De Tijdloze van StuBru

Na zeven jaar Nirvana-heerschappij staat Led Zeppelin met Stairway To Heaven voor het eerst op nummer één in De Tijdloze van Studio Brussel. Smells Like Teen Spirit van Nirvana zakt naar nummer twee. Pearl Jam staat voor het eerst in de top drie met Black.

Stairway To Heaven is een van de vijftien nummers die al sinds het begin in 1987 in de lijst staan. Het nummer staat al 26 jaar lang in de top tien. Metallica staat dan weer voor het eerst in twaalf jaar niet in de top drie.

Er staan twee gloednieuwe nummers in De Tijdloze dit jaar. Eén nummer dat plots opduikt: Chop Suey! van System Of A Down op 80. En een heel recent nummer: Bloodbuzz Ohio van The National op 96.

Radiohead en dEUS zijn de meest genoteerde artiesten in De Tijdloze. Ze staan er elk vijf keer in. Al moet Suds & Soda, het hoogstgenoteerde nummer van dEUS, wel zeventien plaatsen prijsgeven.

Van alle artiesten die met meer dan twee platen in De Tijdloze staan, is Pink Floyd de enige band die met alle nummers stijgt. Zowel Wish You Were Here (9), Shine On You Crazy Diamond (19) en Comfortably Numb (25) staan op hun hoogste positie ooit. Een topjaar voor Pink Floyd dus.

Red Zebra is de sterkste stijger dit jaar. Can’t Live In A Living Room stijgt van plaats 97 naar 39. Andere sterke stijgers zijn Oasis met Champagne Supernova (van 89 naar 40), Rolling Stones met Angie (50 naar 16) en Arctic Monkeys met I Bet You Look Good On The Dancefloor (van 78 naar 24).

Top 10

  1. Led Zeppelin – Stairway To Heaven
  2. Nirvana – Smells Like Teen Spirit
  3. Pearl Jam – Black
  4. Metallica – One
  5. Pearl Jam – Alive
  6. Deep Purple – Child In Time
  7. Queen – Bohemian Rhapsody
  8. The Cure – A Forest
  9. Pink Floyd – Wish You Were Here
  10. Foo Fighters – Everlong

MUDOO

Lees meer