Kürt Rogiers springt uit een helikopter om nieuwe actie aan te kondigen

Vanavond springt Q-dj Kürt Rogiers uit een helikopter. Tijdens zijn skydive van op drie kilometer, zal hij de nieuwe Q-actie bekend maken.

Dit kondigden Sven Ornelis en Kürt Rogiers zonet aan tijdens hun ochtendshow. Sven neemt vanavond samen met sidechick Wine Lauwers het avondblok tussen 16.00u en 18.00u voor z’n rekening. Live volgen zij de sprong van Kürt in Schaffen live vanuit de Q-studio in Vilvoorde. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal Kürt rond 17.00u springen.

Het is de eerste keer dat een actie van op zo’n hoogte en tijdens een vrije val bekend gemaakt wordt door een Vlaamse radiopresentator.  Kürt Rogiers: ‘Het is natuurlijk een tandemsprong, ik word vastgemaakt aan een parachutist die hier wél ervaring mee heeft! Het zal ijskoud zijn daarboven en terwijl we ongeveer aan 190 km per uur in vrije val naar beneden tuimelen, moet ik me ook nog eens proberen concentreren om te vertellen wat we met Q de komende weken van plan zijn. Op z’n minst gezegd, een uitdaging!’

Of Kürt zijn sprong lukt vanavond hangt natuurlijk van af hoe de weersomstandigheden zullen evolueren. Weerman Frank Duboccage : “Momenteel zien de voorspellingen er goed uit. We verwachten zon deze namiddag en het blijft droog. Dus qua zichtbaarheid voor de piloot ziet dit er voorlopig goed uit. De temperaturen zijn wel nog aan de koude kant, die schommelen rond het vriespunt. Zeker op drie kilometer hoogte kan dit gaan tot – 20° C.”

De bekendmaking van de nieuwe Q-actie en Kürt zijn skydive is live te volgen op de radio en via Q-music.be en kanaal 39 voor de telenetkijkers.

MUDOO

Lees meer