Quantcast
Televisie

‘Kroost’ volgt Maggie De Block, maandag op VIER

Maandag 10 februari start op  VIER de langverwachte documentaire-reeks Kroost: de reeks wordt op gang getrokken door Maggie De Block, staatssecretaris voor Asiel en Migratie en sinds enkele maanden de populairste politicus van het land.

Het wordt een heel bewogen uitzending. Maggie De Block schermt haar privéleven rigoureus voor de buitenwereld af, nu staat ze uitzonderlijk toe dat ze maandenlang wordt gevolgd door de ploeg van Kroost, zowel op haar kabinet als bij haar thuis.

We leren Maggie kennen in de beslotenheid van haar huis in Merchtem. Saillant detail: geen gordijnen ten huize De Block, want “Dan kan iedereen mij zien”. Ook de woeligste dag in haar politieke bestaan wordt in beeld gebracht, de dag van de uitwijzing van de Afghaanse loodgieter Navid Sharifi. Enkele dagen later zetten de programmamakers  zich mee aan tafel tijdens het traditionele familiefeest van de ‘clan De Block’.

Maggie praat ongeremd en honderduit: over haar moeilijke jeugd met het overlijden van haar vader toen ze acht jaar oud was, over de aangeboren zwaarlijvigheid in de familie, over haar frisse tegenzin om na de verkiezingen in mei opnieuw staatssecretaris voor Asiel en Migratie te worden: “Straks wil niemand wil deze job nog doen,” zegt ze, uren na de uitwijzing van Navid, “als er één knelpuntberoep bestaat, dan is het wel staatssecretaris voor Asiel en Migratie.”

Kroost volgt echtgenoot Luc, alomtegenwoordig en huisman, dochter Julie, OCMW-voorzitter in Merchtem en troonopvolger in de familie; en ‘oom Eddy’, burgemeester in Merchtem en volksmens pur sang, met een wel heel bijzonder hobby.

Eén ding is duidelijk: De clan staat als een huis. Want: “Wie aan een de Block raakt, raakt aan de hele familie”’. ‘Don Maggie’, meer kroost kan een kroost niet zijn.

Kroost met Maggie De Block, maandag 10 februari om 21u05 op VIER!

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close