Quantcast
Radio

Kommil Foo opnieuw bovenaan De Lage Landenlijst

Kommil Foo is met ‘Ruimtevaarder’ voor het derde jaar op rij door de luisteraars naar de top van De Lage Landenlijst op Radio 1 gestemd.

Kris De Bruyne komt met ‘Amsterdam’ sterk de top drie binnen op de tweede plaats. ‘Pastorale’ van Ramses Shaffy en Liesbeth List eindigt opnieuw op de derde plaats.

Jan Hautekiet en Evert Venema loodsten de luisteraars vandaag tussen 9.00 en 18.00 uur door de top 100 van de beste Nederlandstalige nummers sinds 1945. Dat deden ze uitzonderlijk vanuit de Radio 1-studio in Brussel, tijdens een parallelle uitzending met de regionale omroepen van Zeeland, Brabant en Limburg samen. De LageLandenLijst vandaag was hét sluitstuk van drie weken lang de beste Nederlandstalige muziek in de ultieme zoektocht naar de verschillen en overeenkomsten tussen Noord en Zuid.

Top 10

  1. Kommil Foo – Ruimtevaarder (1)
  2. Kris De Bruyne – Amsterdam (17)
  3. Ramses Shaffy en Liesbeth List – Pastorale (3)
  4. Het Zesde Metaal – Ploegsteert (2)
  5. Wim De Craene – Tim (5)
  6. Gorki – Mia (9)
  7. Boudewijn de Groot – Avond (8)
  8. Raymond van het Groenewoud – Twee meisjes (13)
  9. The Scene – Iedereen is van de wereld (29)
  10. BLØF feat. Geike Arnaert – Zoutelande (7)

De volledige lijst kan je hier vinden.

Nieuwe digitale stream

Radio 1 lanceert vandaag ook een eigen stream met doorlopend een mix van de betere Nederlandstalige muziek uit de Lage Landen: De Radio 1 Lage LandenlijstMet de nieuwe stream kan iedereen vanaf nu de hele dag lang, 24/7, genieten van alleen maar artiesten uit Vlaanderen en Nederland, via de Radio 1-app en radio1.be.

Tags
Toon meer

Arno Tierens

Redacteur

Gerelateerde Artikelen

Close