Quantcast
Najaar 2020Televisie

Ketnet brengt het verhaal achter littekens bij kinderen

‘Tekens van leven’ vertelt de verhalen van kinderen met een bijzonder litteken. Ze zijn gemerkt voor het leven door iets uit het verleden. Voor sommigen is het makkelijker weg te steken, anderen kunnen er niet omheen.

In ‘Tekens van leven’ komen 16 moedige kinderen aan bod met elk hun eigen verhaal. Aan de hand van hun litteken vertellen de kinderen hoe dit ‘teken van leven’ hun leven tekent en kleurt.  Ze vertellen de geschiedenis van het litteken, op welke manier ze erdoor veranderd zijn, welke invloed het heeft op hun omgeving en of ze er trots op zijn.

“We willen op Ketnet ook verhalen brengen die niet zo evident zijn, kinderen tonen in hun sterktes en met hun verschillen. In ‘Tekens van leven’ zien we 16 moedige kinderen die letterlijk getekend zijn voor het leven. Klein of groot maakt niet uit, maar elk litteken heeft zijn verhaal.”
– Annemie Gulickx, Netmanager Ketnet

Ketnet vindt het belangrijk om extra duiding te geven bij de verhalen. Waar nodig licht dokter Jo Keepers de medisch kant van het verhaal toe in de afleveringen.  Jo Keepers (1984) volgde de studie geneeskunde met een specialisatie kindergeneeskunde. Ze is verbonden aan de afdeling pediatrie van het AZ Alma (Eeklo). Als er kinderen na de uitzending met vragen zitten, worden ze doorverwezen naar Awel.

Tekens van leven’, vanaf zondag 11 oktober om 9.55 uur op Ketnet, Ketnet.be, in de Ketnet-app en via VRT NU. ‘Tekens van leven’ is een programma van De Mensen voor Ketnet.

Tags
Toon meer

Arno Tierens

Redacteur

Gerelateerde Artikelen

Close