Quantcast
FilmRecensies

Jurassic World: Fallen Kingdom | Recensie ★★★★☆

Vanaf deze week speelt Jurassic World: Fallen Kingdom in de Belgische cinemazalen. Wij van MUDOO mochten de film al bekijken en geven u graag onze mening mee. 

Synopsis

De film speelt zich 3 jaar na de gebeurtenissen uit ‘Jurassic World’ af. Owen (Chris Pratt) en Claire (Bryce Dallas Howard) keren in deze film terug naar het eiland Isla Nublar. Een vulkaan op het eiland dreigt uit te barsten en vormt een gevaar voor de overgebleven dinosaurussen. Owen en Claire zijn de aangewezen personen om er voor te zorgen dat de dinosaurussen niet uitsterven en proberen met Claires organisatie, de ‘Dinosaur Protection Group’, de overgebleven dino’s te evacueren van het eiland. Dit draait uiteindelijk anders uit dan gehoopt.

De lava die voortvloeit uit de vulkaanuitbarsting zorgt alvast voor een extra gevaarte. Een emotioneel moment krijgen we als we vanop het schip moeten toekijken hoe een dino op het eiland achterblijft en in de rook verdwijnt…

Het verhaal toont de gevolgen die geld en hebzucht met zich teweegbrengen. Bij de openbare verkoop van enkele dinosoorten zit er zelfs een prototype bij, de Indoraptor. Het gaat om een meedogenloos beest dat erg agressief reageert na aanduiding van een willekeurig persoon met een laserstraal. Zoals voorspeld zal het uit zijn kooi ontsnappen, met alle gevolgen van dien…

Cast

Jeff Goldblum in ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’ – © Universal

Vaste waarden Chris Pratt en Bryce Dallas Howard keerden voor deze sequel terug. Tevens maakte Jeff Goldblum, originele acteur uit ‘Jurassic Park’ en ‘Jurassic Park: The Lost World’, een korte cameo (letterlijk 2 scènes).

Rafe Spall, Toby Jones en Ted Levine zijn de badguys van dienst. Zij komen geloofwaardig over in hun rol met alle drie hetzelfde doel: geld. Iets wat in het dagelijks leven ook vaak het geval is.

Isabella Sermon haar acteerdebuut als Maisie Lockwood is ons het meeste bijgebleven. Door er in de film opnieuw een kind bij te betrekken als schattige kleindochter, krijgen wij als kijker meteen een extra gevoel van bescherming over een personage.

Maar de belangrijkste rollen in de film zijn weggelegd voor de dinosaurussen. Daar draait het namelijk om. De nieuwe dinosaurus Indoraptor heeft de belangrijkste rol in de film. Deze dino wil je trouwens niet in je buurt hebben…

De band tussen Owen en zijn afgerichte dino Blue blijft mooi om te zien.

Eindoordeel

De film weet de afwisseling tussen enerzijds actie en anderzijds humor perfect toe te passen. Het is een waardig vervolg op de eerste ‘Jurassic World’ en mag zich met trots het vijfde pareltje in de gehele ‘Jurassic Park’-reeks noemen. Wij kijken alvast uit naar het derde deel.

Score: ★★★★☆

Jurassic World: Fallen Kingdom speelt vanaf woensdag 6 juni 2018 in de Belgische cinemazalen.

Met dank aan Sony Pictures Belgium voor het vertonen van de film.

Tekst: Rune Meskens en Arno Tierens

Tags
Toon meer

Rune Meskens

Eindredacteur

Gerelateerde Artikelen

Close