INTERVIEW | “Guido komt niet voor zichzelf op, iets wat Jordi wel zou doen”

 INTERVIEW | “Guido komt niet voor zichzelf op, iets wat Jordi wel zou doen”

De kijkers van de populaire VTM-soap ‘Familie’ zien momenteel een wel heel actueel thema opduiken in hun favoriete dagelijkse programma.

Jordi Rottier, die in de rol van Guido Van Den Bossche met pesters op school te maken heeft, staat de afgelopen weken straf te acteren. En binnenkort is hij te zien als de jonge Vic De Wachter in de Eén-reeks ‘Salamander’. Tijd voor een gesprekje.

MUDOO: Jordi, je speelt al een hele tijd de rol van Guido Van Den Bossche in ‘Familie’. Hoe ben je daar eigenlijk terecht gekomen?

JORDI: Goh, dat is een veelgestelde vraag. Wel, het zit zo: een jaar of 4 geleden heb ik me eens ingeschreven her en der, en dus ook bij Studio A. Daarmee kwam er een jaartje later een telefoon van de makers van ‘Familie’ of ik een auditie wilde doen voor de rol van Guido Van den Bossche. Ik ben toen naar die auditie geweest en die was blijkbaar in de smaak gevallen waardoor het allemaal is begonnen bij ‘Familie’. Ik ben er nu nog steeds, super gewoon!

MUDOO: Vroeger was de rol van Guido niet zo groot, maar momenteel lijkt er voor jou heel wat te gebeuren daar boven het café. Je begint te puberen en je komt frequenter in beeld. Hoeveel van je zelf herken je momenteel in Guido? 

JORDI: Er is toch wel een groot verschil tussen Guido en de echte Jordi, hoor. In de verhaallijn van dit moment is Guido het slachtoffer van echte pesters op school. Guido komt niet voor zichzelf op, iets wat Jordi wel zou doen. Ik zou me er hevig tegen verzetten. Het puberen zelf zit nu eenmaal in het scenario, maar het is echt wel cool om te spelen.

MUDOO: Je gaat uiteraard nog naar school. Hoe combineer je dat alles met de opnames van ‘Familie’? 

JORDI: Ik volg momenteel de richting Publiciteit in het H.Pius X in Antwerpen, waar ik in het vierde jaar zit. Omdat mijn draaidagen meestal op woensdagnamiddag vallen is er met de school niet echt een probleem. Voor ‘Familie’ lessen missen is dus iets wat raar of zelden voorvalt. Na het werk voor school en ‘Familie’ ben ik graag muzikaal bezig. Ik zing graag, en ik speel van mijn 8 jaar gitaar. En zoals vele jongeren kan ik de computer ook niet meer wegdenken.

MUDOO: De kijker zal je binnenkort ook kunnen zien in de nieuwe fictiereeks ‘Salamander’ op Eén. 

JORDI: Wel, meedraaien op de set van ‘Salamander’ was echt een zeer leuke ervaring voor mij. Het is echt de max om met iemand als Frank Van Mechelen (in de regie) en de fantastische cast te werken. In ‘Salamander’ speel ik Gil De Wulf, de jonge Vic De Wachter. We werken dus met flashbacks vanuit de jaren 50. Het is een zeer spannende 12-delige reeks, zeker kijken allemaal. Ik denk dat ‘Salamander’ van start gaat op zondag 30 december op Eén.

MUDOO: ‘Familie’ trekt elke dag zo’n 700.000 kijkers. Ben jij je bewust van hoe bekend jij bent geworden ondertussen? 

JORDI: In het begin was ik er me zo niet echt van bewust, maar zoals het nu loopt bij ‘Familie’ word ik wel veel herkend op straat, de trein, in winkels. Dit jaar werd ik zelfs herkend in Oostenrijk! Mensen spreken me dan aan en vragen naar een handtekening of een foto. Maar da’s helemaal niet erg, dat hoort er bij en als je acteur bent in zo’n populaire serie. Dan kan het niet anders dat mensen je herkennen en aanspreken.

 

“De acteurs waar ik de beste band mee heb zijn Jef De Smedt (Jan Van Den Bossche) en Hilde Van Wesenpoel (Linda Desmedt).”

 

MUDOO: Wie van de ‘Familie’-acteurs zie je het vaakst tijdens opnames en met wie heb je echt een goede band opgebouwd ondertussen?

JORDI: De acteurs waar ik de beste band mee heb op de set zijn ongetwijfeld Jef De Smedt (Jan Van Den Bossche) en Hilde Van Wesenpoel (Linda Desmedt). Omdat zij mijn ‘televisie’-ouders zijn heb ik samen met hen ook de meeste opnames, maar de andere acteurs zie ik ook wel regelmatig op én naast de set. Eigenlijk zijn het allemaal toffe collega’s hoor, een echte ‘Familie’ dus. En ook met de jeugd die nu te zien is op het scherm heb ik momenteel veel opnames en een zeer goede band, al blijkt dat nu met de ‘pestaffaire’ niet zo te zijn (lacht).

Samen met Jef, die voorzitter is van het VTM-soapteam, en andere acteurs doe ik ook regelmatig mee een een activiteit voor het goede doel.

MUDOO: Je bent 15 jaar, in ‘Familie’ nog net niet oud genoeg om met je vrienden iets te komen drinken aan de toog van je pa, maar hoe zit dat in het echte leven. Begin je al eens te polsen achter een chirofuif of bezoekje aan het jeugdhuis bij je echte ouders?

JORDI: Echt uitgaan zit er momenteel nog niet echt in, neen. Maar wat ik wel regelmatig doe is met vrienden naar de bioscoop gaan of eens een concert bijwonen. Het gebeurt ook wel eens dat ik naar een theatervoorstelling ga kijken waar één van mijn collega’s van ‘Familie’ in mee speelt. Dat is ook altijd wel leuk!

MUDOO: De eindejaarsperiode komt eraan. Al plannen gemaakt?

JORDI: Wel, in de kerstperiode ga ik samen met mijn ma voor een citytrip naar Londen. We zullen het Harry Potter-park een bezoekje brengen en we gaan ook naar de musical van de Lion King kijken. ik zie het al helemaal zitten! Verder is er de jaarlijkse traditie om met mijn eigen familie de eindjaarsfeesten door te brengen en lekker te eten zoals bij vele families in Vlaanderen. Ik wens dan ook alle mensen, de vele ‘Familie’-kijkers en iedereen van de Tévé Kijker een prettig kerstfeest en gelukkig nieuwjaar toe!

MUDOO: Ontzettend hard bedankt voor je tijd, Jordi. De max! En ook voor jou, je ‘echte’ en je ‘televisie’-familie een ontzettend leuke eindejaarsperiode gewenst. En euhm, mail ons zeker een leuke kerstfoto vanuit Londen. Om ons jaloers te maken..

MUDOO

Lees meer