Quantcast
FilmRecensies

Incredibles 2 | Recensie ★★★★☆

Vanaf deze week speelt Incredibles 2 in de Belgische cinemazalen. Wij van MUDOO mochten de film al bekijken en geven u graag onze mening mee.

Synopsis

Elastigirl treedt uit de schaduw van Mr. Incredible. Superhelden zijn bij wet verboden, maar voor een nieuwe job wil ze pleiten voor de legalisering ervan in de maatschappij. Elastigirl krijgt de kans om een schermkaper op te sporen die inspeelt op de gedachten van onschuldige slachtoffers. Met een bril als voornaamste hypnosetechniek.

Ondertussen moet Mr. Incredible op de kinderen passen. Terwijl Helen de veiligheid van mensen probeert te verzekeren, houdt Bob de huishoudelijke klusjes voor zijn rekening. Hun zoon Dash komt iets minder aan bod in deze sequel van The Incredibles. Terwijl zijn zus Violet met liefdesperikelen kampt, kan de baby Jack-Jack als meeste een lach op ons gezicht toveren. Vooral wanneer blijkt dat hij ook zelf over superkrachten beschikt…

Cast

Bij de Vlaamse stemmencast valt de radiostem van Ann Reymen op. Je hoort haar als Elastigirl, die net een belangrijke rol speelt in de film.

De rol van zoonlief Dash is iets beperkter, maar zijn stem wordt wel ingesproken door de zoon van acteur Stany Crets, namelijk Jack Crets.

De andere superheld, Frozone (Ronny Mosuse), krijgt opnieuw een aandeel in de film.

Een kleine bijrol is er ook voor tante Edna Mode, waarin je duidelijk de stem van Walter Baele herkent.

Eindoordeel

Veertien jaar na de eerste film zijn we blij met een vervolg. Deze keer staat niet het gezin van de superheldenfamilie centraal, maar Elastigirl en baby Jack-Jack.

Score: ★★★★☆

Incredibles 2 speelt vanaf woensdag 27 juni 2018 in de Belgische cinemazalen.

Met dank aan Cera voor de exclusieve avant-première in Kinepolis.

Tekst: Arno Tierens

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close