Quantcast
Televisie

Herwig, Paul, Bert en Jean-Pierre zijn de nieuwe vrijgezellen in Hotel Römantiek

Met zijn 78 avontuurlijke jaren is hij tien jaar jonger dan – my name is Bond-  Sean Connery, maar voor de liefde is hij nog lang niet te oud. Want Herwig uit Wilrijk zal samen met drie andere ‘mystery mannen’ Hotel Römantiek op zijn zandvesten doen daveren.

Herwig (78) was lange tijd bij de toenmalige rijkswacht. Jaren later en officier af, ging hij als een echte geheime agent op zoek naar de zwakke plekken in bankkantoren en maakte hij het overvallers zo moeilijk mogelijk. Hij had ook een jarenlange carrière als look-a-like maar die staat sinds Daniel Craig ’s komst op een wat lager pitje.

Bert is 80 jaar. Hij woont al even in Tongeren, maar heeft bijna 15 jaar van zijn jonge leven doorgebracht in Congo. Samen met zijn vrouw kreeg hij er vier kinderen. Hier in België kregen ze er nog drie bij.  Zijn kleinkinderen kan hij niet meer op twee handen tellen. Bert verloor zijn vrouw enkele jaren geleden aan Alzheimer. Hij heeft tot het einde voor haar gezorgd.

Paul (70) woont nu in Aartselaar maar groeide op overseas. Zijn vader vond werk in New Jersey en kleine Paul begon zijn leven in Amerika en Canada. Op zijn 23ste keerde hij terug naar België, waar een moeilijke inburgeringsperiode begon. Hij verloor de liefde van zijn leven enkele jaren geleden aan een agressieve hersentumor: “ze zeggen wel eens dat het eerste jaar het moeilijkste is, maar dat is niet waar. Het tweede jaar is nog moeilijker, maar nu moet ik voort.”

Jean-Pierre (75) uit Ieper werkte jarenlang in de bouw. Hij is gescheiden en al eventjes op zoek naar een nieuwe liefde, liefst eentje die met de motor kan rijden. Samen sluipen deze vier heren op wel heel filmische wijze binnen in de groep, vastberaden om hun missie te doen slagen.

Hotel Römantiek, woensdag 6 februari 2019 om 20.35 uur op VIER.

Tags
Toon meer

Rune Meskens

Eindredacteur

Gerelateerde Artikelen

Close