Quantcast
Varia

‘FOX NEWS’ wint strijd om nieuwskijker, CNN en MSNBC vechten om plaats twee

Nu 2013 achter ons ligt kijken we graag naar lijstjes. Vandaag hebben we het in dit artikel om de strijd naar kijkers van de Amerikaanse nieuwszenders.

Zoals steeds haasten de zenders zich met het verspreiden van persberichten om de overwinning achter hun naam te kunnen schrijven, en dat is ook dit jaar niet anders.

Er bestaat geen twijfel over dat ook in 2013 de titel van meest bekeken nieuwszender via de kabel naar FOX NEWS gaat, maar het wordt ingewikkelder wanneer zowel CNN als MSNBC de tweede plaats opeisen.

CNN

CNN kampt nog steeds met problemen als het gaat over de kijkers van 24 tot 54 jaar, de belangrijkste groep, ook nadat de nieuwe baas Jeff Zucker sinds het begin van het jaar aan het hoofd kwam van de Cable News Network.

Als we kijken naar het gemiddelde aantal kijkers van 418.000 per dag doet CNN het inderdaad beter dan MSNBC (398.000 kijkers). CNN zag hun kijkersaantal ook slechts krimpen met 1% tegenover 21% voor MSNBC.

MSNBC

Als we het persbericht van MSNBC mogen geloven winnen zij echter voor het 5de opeenvolgende jaar de clash met CNN (MSNBC tops CNN in primetime). En het is inderdaad net in die primetime van 19u-23u dat de zender het haalt van CNN.

FOX NEWS

FOX NEWS is al jaren de dominate leider in de (nogal conservatieve) nieuwsberichtgeving. Voor het 12de opeenvolgende jaar staan ze op nummer 1 in de Verenigde Staten.

Het netwerk verloor weliswaar 13% van de totale prime time kijkers om te komen tot 1,77 miljoen. Maar die daling heeft te maken met het feit dat 2013 geen verkiezingsjaar was.

CONCLUSIE

We kunnen samenvatten dat de voorsprong die FOX NEWS heeft op CNN en MSNBC niet in één of twee jaar kan worden ingehaald. CNN heeft de meeste kijkers in het totaal en zag zijn verlies beperkt terwijl MSNBC het meeste nieuwsfanaten verloor in 2013.  Het blijft echter, na FOX NEWS wel de meest bekeken nieuwszender in prime time.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close