Quantcast
Televisie

FAROEK gaat undercover bij Britse IS-vrouwen

Op woensdag 2 december 2015 brengt FAROEK een brandend actuele internationale reportage: ‘Undercover bij Britse IS-vrouwen’.

Een Britse journaliste ging een jaar lang undercover bij vrouwelijke aanhangers van IS. De operatie onthult hoe die vrouwen zich organiseren en voorbereiden om te vertrekken naar Syrië.

Onder de schuilnaam Aïsha en verborgen onder een sluier, zoekt de journaliste contact met aanhangers van IS in Groot-Brittannië. Ze komt terecht in een clubje van extremistische vrouwen.

It’s not the first time nations have plotted against the believers,” verkondigt één van hen tijdens een bijeenkomst. “But Allah one by one, he will destroy them.”

Aïsha wil zogezegd ook naar Syrië vertrekken om mee te strijden voor het kalifaat. Via tweets en sms krijgt ze stap voor stap uitgelegd wat ze precies moet doen.

“Begin in het geheim te sparen voor een vliegtuigticket”, adviseert Sally Jones haar, een Britse die zelf naar Syrië is getrokken en nu actief rekruteert. “En als je niet genoeg hebt, gebruik dan de bankkaart van je moeder om te boeken.”

Vier weken voor de aanslagen in Parijs op 13 november wordt de undercoveroperatie van Aïsha doorprikt. Eén van de vrouwen wil in haar rugzak kijken, waarin de opnameapparatuur zit. Wanneer Aïsha dat weigert, hebben de vrouwen door dat ze spioneert en moet Aïsha vluchten.

FAROEK, woensdag 2 december 2015 om 22.35 uur bij VTM.

De volledige afleveringen van FAROEK kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close