Quantcast
Televisie

Over eten: kraantjeswater is veel goedkoper dan flessenwater, maar is het ook even goed en gezond?

Flessenwater is beduidend duurder dan kraantjeswater. Als alle Belgen hun flessenwater volledig zouden vervangen door kraantjeswater, dan besparen we met z’n allen liefst 761 miljoen euro. Een behoorlijk bedrag, maar: is water uit de kraan wel even veilig en gezond? Dat zoekt Danira Boukhriss uit in Over eten op woensdag 10 mei.

Koen Crucke. Meneer Spaghetti in Samson en Gert, acteur en zanger, maar ook: de man die al tweemaal om en bij de 60 kilo vermagerd is. Ooit woog hij 130 kilo, vandaag weegt hij nog 67 kilo. Hoe hij dat klaarspeelde en hoe hij er nu in slaagt om niet meer bij te komen, vroeg Kobe Ilsen toen hij een dag met Koen optrok.

Gerookte zalm herkent iedereen snel aan z’n mooie, unieke kleur. Maar sinds een tijdje ligt in het visassortiment van de supermarkt ook zalmforel. Het lijkt sterk op gerookte zalm, maar het is iets helemaal anders. Je zou kunnen vermoeden dat men erin geslaagd is een kruising te kweken tussen zalm en forel. Maar de waarheid is net iets verrassender, zo ontdekt Kobe.

Klopt het dan je van maanzaad high wordt, of is dat een mythe? En Over eten toont de weg van kebab, dé nachtelijke maaltijd bij uitstek. Hoe wordt die gemaakt?

Over eten, woensdag 10 mei om 20.35 uur bij Eén.

Toon meer

Rune Meskens

Eindredacteur

Gerelateerde Artikelen

Close