Quantcast
Televisie

Eerste programma voor Kamal Kharmach met Het collectief geheugen

In oktober starten de opnames van het nieuwe humoristische programma Het collectief geheugen met presentator Kamal Kharmach. Kamal krijgt hiermee voor het eerst een eigen programma.

In Het collectief geheugen nemen twee teams het tegen elkaar op onder leiding van de goedlachse kapiteins Maaike Cafmeyer en Jacques Vermeire. Beide ploegen argumenteren met een kritische blik welke gebeurtenissen, personen en cultureel erfgoed we in ons collectieve geheugen moeten opnemen, en welke meteen mogen worden vergeten.

De teamkapiteins nemen hun opdracht heel serieus – het gaat tenslotte om hét collectief geheugen van Vlaanderen. Ze ontvangen beiden elke week een bekende gast om hen daarbij te helpen. Een wekelijks wisselend tv-icoon – met jaren dienst en recht van spreken – velt daarna het uiteindelijke oordeel over wie of wat een plaats verdient in het collectief geheugen, en schrijft zo ‘geschiedenis’. Kamal leidt alles in goede banen.

Kamal Kharmach: “Het is super leuk om als jonge kerel met coryfeeën als Jaques en Maaike, die mee televisie hebben gemaakt voor ik geboren was, te werken. Geweldig om samen deze belangrijke queeste aan te gaan om het collectief geheugen van Vlaanderen te vullen. Ik kijk al vol spanning uit naar de opnames!”

Het collectief geheugen is in 2018 op Eén te zien.

Toon meer

Dean Van Gucht

Oprichter en hoofdredacteur bij MUDOO.

Gerelateerde Artikelen

Close