Quantcast
Televisie

Dit zijn de kandidaten van ‘Mijn Pop-uprestaurant’

Mijn Pop-uprestaurant bouwt in het voorjaar een pop-uprestaurant in 5 Vlaamse steden.

De kandidatenduo’s bepalen zelf de inrichting en baten het tijdelijk restaurant uit volgens hun eigen culinair concept. Naar goede traditie kan de kijker ter plaatse gaan eten én mee bepalen welk pop-uprestaurant het beste is. Het kandidatenduo dat als winnaar uit de bus komt, ontvangt 100.000 euro!

Mijn Pop-uprestaurant, vanaf 4 maart bij VTM

HANNE & JARO

Jaro (24) en Hanne (24) hebben één grote droom: een eigen restaurant. Jaro, uit Mechelen, heeft al enige jaren keukenervaring op de teller. Zo startte hij zijn stage bij Restaurant Trente in Leuven en bleef daar ook werken na het behalen van zijn koksdiploma. Jaro heeft een sterke visie over hoe hij een eigentijds restaurant wil uitbaten. De keuken is zijn domein, de zaal zal zijn vriendin Hanne onder handen nemen. Deze sympathieke Limburgse architecte zal Jaro 100 % steunen in zijn ambitie en zal ongetwijfeld bezoekers op een warm onthaal trakteren. Dit jong en ambitieus koppel scherpt alvast de messen…

“In ons eigen pop-uprestaurant willen we voor een niet te klassiek concept kiezen, maar inzetten op kleine,verfijnde smaakbommetjes. Geen grote porties, maar verschillende kleine gerechtjes die wegsmelten in je mond. Als we daarmee de kijker kunnen overtuigen en de 100.000 euro in de wacht slepen, zal die geïnvesteerd worden in een eigen zaak. Een klein, gezellig restaurantje waarin we ons ding kunnen doen en waarin we originele gerechten kunnen presenteren: dat is onze ultieme droom.”

DEBORAH & NATHAN

Dit Limburgse duo zal voor dolle pret zorgen in keuken, in de zaal en op televisie. Nathan (26) en Deborah (37) zijn collega’s en werken al vier jaar samen in een kledingzaak. Deborah heeft Italiaans temperament en er stroomt Chinees bloed door Nathans’ aderen. Aan enthousiasme, wilskracht en wilde ideeën geen gebrek. Nathan liep na zijn marketingopleiding stage in Hong Kong, maar hij werd al als kind gebeten door de horecamicrobe. Hij groeide op tussen de bami en de nasi van het Chinese restaurant waar zijn ouders werkten en ontwikkelde zo een liefde voor exotische smaken. Naast zijn job als verkoper, werkt hij als barjongen in een Limburgse club. We maken ons alvast klaar voor een gedreven, enthousiast koppel vol eclectische ideetjes…

 “Deborah en ik zijn collega’s en werkten tot voor kort in een kledingzaak. We hebben allebei wel wat horecaervaring. Toen ik een half jaar in Hong Kong verbleef, heb ik er speciale restaurants leren kennen die enkel desserts serveren. Dus geen voor- of hoofdgerechten. Toen Deborah dit hoorde, was ze meteen dolenthousiast en besloot ze ons in te schrijven voor Mijn Pop-Uprestaurant!. Heerlijke desserts, dat is dus ook het concept dat we in ons pop-uprestaurant willen hanteren en waarmee we het onderscheid willen maken”, aldus Nathan.

NOÉMIE & JEREMY

Jeremy en Noémie (allebei 22) zijn al sinds hun elfde de allerbeste vrienden. Ze leerden elkaar kennen in de hockeyclub van Brasschaat en delen sindsdien lief en leed met elkaar. Jeremy droomt al lang van een eigen restaurant en wil zo in de voetsporen treden van zijn vader, die in Spanje een restaurant uitbaat. Jeremy heeft al enige jaren ervaring in de keuken en werkte onder meer in ‘Lo’ van Wout Bru. Noémie is zijn soulmate en iemand waarop hij kan bouwen. Zij zal met evenveel gevoel voor klantenservice en oog voor detail het restaurant runnen. Ze werkt als zaalverantwoordelijke in een feestzaal en kan dus haar mannetje staan en een team leiden. Jeremy en Noémie zijn vastberaden om het onderste uit de kan te halen en willen een concept van hoog niveau neerzetten…

“Hoewel we alle twee nog vrij jong zijn, dromen we er van om ooit een eigen zaak uit de grond te stampen waarin we ons eigen ding kunnen doen. Via Mijn Pop-Uprestaurant! hopen we al eens van deze droom te kunnen proeven. Met ons concept willen we vrij breed gaan, maar de bedoeling is dat mensen zich geen seconde vervelen. Vanaf het eerste moment dat ze binnenkomen, tot wanneer ze terug buitengaan: ze moeten er een leuke ervaring aan overhouden en niet enkel lekker gegeten hebben.”

 MÄEL & STEFANIE

Vlaanderen, be aware voor deze twee femmes fatales uit Gent. Stefanie (24) en Maël (23) bruisen van energie. De ravissante Maël bewees meermaals dat ze haar mannetje kan staan. Zo werkte ze als souschef in het Antwerpse restaurant Graanmarkt13 en in 117, het pop-uprestaurant van Wout Bru vorig jaar. Maël is zeer gedreven, weet goed wat ze wil en droomt van een eigen zaak. Toch is het de Gentse Stefanie die het initiatief nam om zich in te schrijven voor het programma. Zij heeft al enkele jaren ervaring in de zaal en wil samen met Maël een gezellig, laagdrempelig restaurant openen maar met een hoekje af. Stefanie’s ontwapenende spontaniteit en de aanstekelijke vrolijkheid van Maël zullen zeker en vast de klanten kunnen bekoren.

“Wij zaten samen op de middelbare school en kennen elkaar dus al 8 à 10 jaar. Horeca is altijd een deel van ons leven geweest, en een eigen zaak beginnen is onze grote droom. In ons pop-uprestaurant gaan we de lat sowieso hoog leggen. Ons concept? We stappen af van het ‘alledaagse restaurant’ en kiezen voor gezelligheid. Vooral het interieur zal een bijzondere twist hebben. Het zal speciaal zijn, het zal anders zijn, het zal funky zijn. En die lijn zal ook doorgetrokken worden naar de keuken.”

BARBRA & STEFAAN

Het charmante koppel Stefaan (38) en Barbra (24) runden tot vandaag een stijlvolle B&B in het hartje van Brugge. Stefaan komt uit een familie van horecaondernemers. Zowel hij als zijn vriendin Barbra kent het klappen van de zweep. Barbra studeerde aan de hotelschool Spermalie en werkte al in verschillende horecazaken. Stefaan zal de keuken in goede banen leiden, Barbra zal zorgen voor een professionele en stijlvolle ontvangst. Zij willen absoluut samen een eigen restaurant uitbaten en zijn bereid om hard te werken om hun doel te bereiken. Een koppel met behoorlijk wat pit en ijver.

“Omdat wij samen vier jaar lang een B&B hebben gerund, zijn we als koppel sterk op elkaar ingespeeld. De oproep voor Mijn Pop-uprestaurant kwam net op tijd, want sinds januari zijn we gestopt met onze zaak. De ideale kans om een nieuwe kans aan te gaan. We willen de pure keuken terug brengen. Zonder streepjes en schuimpjes. Een keuken in al zijn eenvoud.”

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close