Quantcast
Najaar 2019

Dit is het najaar van VTM!

Heel wat VTM-gezichten verzamelden vandaag aan de Medialaan in Vilvoorde om samen met directeur tv Ricus Jansegers en creatief directeur Davy Parmentier het najaar bij VTM voor te stellen. 11 nagelnieuwe programma’s en heel wat sterkhouders maken hun opwachting. 

Onder de nieuwigheden is er heel wat entertainment, zoals de startaflevering van Beat VTM, De Code van Coppens en Andy op Patrouille. Sterke verhalen zijn te zien én te horen in Studio Stan. Loïc is Zot van Koken dit najaar en sterrenchef Sergio Herman gaat met reisjunk Axel Daeseleire op expeditie langs de lekkerste keukens ter wereld. Nieuwe Vlaamse fictie is er met Gina & Chantal. Luk Alloo is dit najaar terug met een eigenzinnig mediamagazine in (h)ALLOOMEDIA en meeslepende reality is er van De Luchtpolitie, Steenrijk Straatarm en Onderzoeksrechters.

“We zetten bij VTM volop in op creatieve vernieuwing. Onze vooravond in een nieuw jasje met Loïc achter de kookpotten, de broers Coppens die zichzelf heruitvinden, het nieuwbakken duo Sergio Herman en Axel Daeseleire, Stan Van Samang in een nieuwe rol als host, onze bekende gezichten die het niet tegen elkaar, maar tegen onze kijkers opnemen in Beat VTM. Het zijn maar enkele dingen waarmee we blijven vernieuwen. VTM gaat voor een GREAT najaar.” – Davy Parmentier, creatief directeur

Naast alle nieuwigheden, blijven de sterkhouders op post met nieuwe seizoenen van Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond, Belgium’s Got Talent, Make Belgium Great Again, Alloo bij de Wegpolitie, Wat een Jaar!, Beste Kijkers, The Team en Ge Hadt Erbij Moeten Zijn. VTM volgt ook opnieuw de Rode Duivels op de voet.

Nieuwkomers

Sergio & Axel: van de Kaart

Op expeditie langs de lekkerste keukens

© DPG Media
© DPG Media

Sergio Herman en Axel Daeseleire. De ene tovert al 25 jaar een geslaagde mix van exotische smaken uit zijn koksmouw, maar heeft amper tijd om een stapje in de wereld te zetten. De andere is een ervaren globetrotter met een voorliefde voor lekker eten. Samen trekken zij naar Thailand, Japan, India, Mexico, Libanon en Scandinavië, naar landen die doen watertanden. Op deze ontdekkingstocht naar bekende en onbekende smaken komen ze elkaar én zichzelf voortdurend tegen. Behoorlijk pittig, maar ook verrassend boterzacht en bij momenten bitterzoet.

“Elkaar af en toe prikkelen, dat hoort bij samen op reis gaan.” – Sergio Herman

De Code van Coppens

Welk bekend gezicht kraakt De Code van Coppens?

De Code van Coppens - © DPG Media
De Code van Coppens – © DPG Media

Spannende uitdagingen en straffe stunts. Zo kennen we de broers Coppens. Dit najaar steken ze speciale kamers vol wetenschappelijke puzzels, proeven en opdrachten die hun bekende vrienden tot een goed einde moeten brengen. Welk bekend gezicht kraakt De Code van Coppens?

“Een klein beetje leedvermaak is ons niet vreemd. Benieuwd wie er als eerste uit onze experimentenkamers raakt?” – Staf Coppens

Studio Stan

Sommige persoonlijke verhalen zijn zo sterk, dat ze hun eigen plaat verdienen

Studio Stan - © DPG Media
Studio Stan – © DPG Media

Elke gast in de opnamestudio van Stan Van Samang heeft een bijzondere reden om een bepaalde song op te nemen. Stuk per stuk zijn het songs die horen bij een grappig of emotioneel verhaal. Stan schakelt topmuzikanten in om van die ene song een speciale cover te maken, even uniek als de uitvoerder.

“Muziek gaat altijd over emoties. Soms heel klein, soms heel groot. Ik ben het luisterend oor voor het verhaal dat al die mensen te vertellen hebben.” – Stan Van Samang

Andy op patrouille

Agent Andy Peelman op pad met buitenlandse politieteams

Andy op Patrouille - © DPG Media
Andy op Patrouille – © DPG Media

Andy Peelman is naast acteur, ook écht politieagent. In Andy op Patrouille gaat hij langs bij buitenlandse collega’s. Hij trekt er het plaatselijke uniform aan en beantwoordt echte oproepen samen met zijn collega’s van o.a. de Policía Nacional van Colombia, het Sheriff’s Office van Virginia of de Border Police van Israël. Andy beleeft vanop de eerste lijn hoe de politie omgaat met plaatselijke problemen. Hij ziet verschillen en gelijkenissen met hoe agenten hier in België werken en leert collega’s kennen die dezelfde passie delen: politiewerk.

“Dit is 100% wie ik ben in mijn natuurlijke habitat: de politie.” – Andy Peelman

Beat VTM

Team Vlaanderen daagt Team VTM uit

Beat VTM - © DPG Media
Beat VTM – © DPG Media

8 onbekende Vlamingen kruisen de degens met 8 VTM-gezichten. Koen Wauters, Nathalie Meskens, Freek Braeckman, Kürt Rogiers, Natalia, Guga Baúl, Mathias Coppens en Olga Leyers worden door hen uitgedaagd om een totaal nieuwe discipline onder de knie te krijgen, binnen de 100 dagen. In een ongeziene strijd nemen bekend en onbekend Vlaanderen het tegen elkaar op in een discipline die geen van beiden kent. Welke VTM-kop troeft zijn tegenstander genadeloos af? En welke onbekende Vlaming beats VTM?

“De ‘Meskens’ worden geslepen, ik trek als een ‘Koene’ ridder ten strijde.” – Guga Baúl

Onderzoeksrechters

Op de eerste rij, tijdens de verhoren van Vlaamse onderzoeksrechters

Hoe vertel je een verdachte dat hij is aangehouden? Hoe gaat dat precies, afstappen bij een misdaadplek? In een nieuwe serie zie je hoe onderzoeksrechters echt te werk gaan. Acht rechters laten voor het eerst in hun dossiers kijken en worden gevolgd in hun niet-alledaagse job. Je zit mee op de eerste rij bij hun onderzoek, wedersamenstellingen, getuigenverhoor of huiszoekingen. Sterke verhalen over rechters en zij die van het rechte pad zijn afgeweken.

Steenrijk Straatarm

Een arm en een rijk gezin ruilen een weekend lang van huis, van budget en van leven

De ene familie proeft van een luxeleven, terwijl de andere plots creatief moet omspringen met beperkte middelen. Maar liggen hun levens echt zo ver uit elkaar of blijken ze aan het einde van de rit meer gemeen te hebben dan ze dachten? Hét internationale succesprogramma uit Nederland krijgt een Vlaamse versie.

(h)ALLOOMEDIA

De snelste reporter van het land brengt op zijn hele eigen manier een mediadagboek op tv

Wat gebeurt er in bekend Vlaanderen? Wie is waar mee bezig? Wie zegt wat over wie? Luk Alloo houdt Bekende Vlamingen naast een micro ook een spiegel voor en deinst er niet voor terug ze in een heel verrassende situatie te zetten.  

“Mijn gouden stelregel blijft de bekende medeburger op een speelse manier verrassen.” – Luk Alloo

Gina & Chantal

Topfictie over 3 vriendinnen, een ongeluk en veel geld

© DPG Media
© DPG Media

Gina & Chantal speelt zich af in een villawijk in Noord-Limburg. Tine Embrechts speelt de rijke, wat naïeve Gina. Nathalie Meskens kruipt in de huid van haar cynische poetsvrouw Chantal. Samen worden de vrouwen meegesleurd in een mysterie dat een hele villawijk in de ban houdt en een flinke impact zal hebben op de levens van beide dames, en op dat van Nicky (Joke De Bruyn) en Eve (Tania Kloek), de beste vriendinnen van Gina.

Loïc: Zot van Koken

De kerel die geen kok mocht worden, krijgt een kookprogramma

Loïc: Zot van Koken - © DPG Media
Loïc: Zot van Koken – © DPG Media

Foodvlogger Loïc Van Impe tovert passie op je bord en op je scherm. Het multitalent kreeg het kokerellen thuis met de paplepel mee en leerde koken dankzij miljoenen filmpjes online én voorbeelden op tv. Elke weekdag gaat hij op bezoek bij een foodie en tovert hij erna een lekker en toegankelijk gerecht op tafel.

“Ik lap eigenlijk het liefst alle regels aan mijn laars. Ik kook puur op mijn gevoel.”Loïc Van Impe

Nieuw seizoenen van…

Ge Hadt Erbij Moeten Zijn

Beleef de strafste verhalen van bekende Vlamingen vanop de eerste rij

Meesterlijke vertellers doen hun meest verrassende verhaal. Geen urban legends, maar iets dat ze ooit zelf hebben meegemaakt. En terwijl zij vertellen, speelt een topcast met onder andere Sven De Ridder, Ben Segers, Ruth Beeckmans en Stefaan Degand dat sappig verhaal na. Alsof je er zelf bij was.

Beste Kijkers

Nathalie Meskens geeft in Beste Kijkers opnieuw een overzicht van de gekste, grappigste en opmerkelijkste fragmenten.

Beste Kijkers - © DPG Media
Beste Kijkers – © DPG Media

Er is op tv zoveel te beleven dat het haast onmogelijk is om met alles mee te zijn. Daarom gidst Nathalie Meskens je langs de leukste, opvallendste en grappigste fragmenten – nationaal, internationaal én viraal. Teamcaptains Sven De Ridder, Ruth Beeckmans, Tine Embrechts en Jens Dendoncker strijden met hun gasten om de titel ‘Beste Kijkers’.

Over Winnaars

Koen ontmoet bijzondere doorzetters

Over Winnaars - © DPG Media
Over Winnaars – © DPG Media

Vier sterke persoonlijkheden doen samen met Koen Wauters wat ze jarenlang niet meer voor mogelijk hielden: fysiek uitgedaagd worden. Als echte overwinnaars gaan ze tot het uiterste om de passie of droom die ze door hun fysieke beperking moesten opbergen toch waar te maken. Een verlamming houdt hen niet tegen om de Chinese Muur te beklimmen. Een immobiele arm door een hersenbloeding weerhoudt hen er niet van om te kajakken tussen de walvissen. Paragliden kan ook met een rolstoel. En niet kunnen lopen vormt geen obstakel voor een obstakelrun in IJsland.

Boer zkt Vrouw: De wereld rond

Op zoek naar de liefde over de grenzen heen

Hoe ver gaan Vlaamse vrouwen én mannen voor de boer of boerin van hun leven? Vér, zo blijkt. Canada, Finland, Kaapverdië, Duitsland of Bulgarije: geen land is te ver in de hoop er de liefde te vinden. Stephan, Marianne, Etienne, Gerard en Victor hebben elk hun droomjob veroverd in het buitenland. Het laatste puzzelstuk van hun geluk zoeken ze in Vlaanderen: een toffe partner om hun leven te vervolledigen.

De Luchtpolitie

Niets ontsnapt aan hun oog

De Luchtpolitie - © DPG Media
De Luchtpolitie – © DPG Media

Niets ontsnapt aan het oog van een flik in de lucht. De Luchtpolitie volgt de enige afdeling luchtsteun van de Belgische politie. Je ziet alles door de ogen van het team zelf. De camera’s zitten op de eerste rij in de politiehelikopters en volgen de spannendste interventies vanop 300 meter hoogte. Achtervolgingen op het scherpst van de snee, vermiste personen opsporen in een race tegen de tijd, interveniëren bij zware rellen, fabrieks- en bosbranden blussen: De Luchtpolitie neemt de kijker mee op een zinderende vlucht.

The Team 2

De zevenvoudige moord in een pension in de Deense moerasgebieden brengt een team van onderzoekers uit Denemarken, Duitsland en België samen.

Wat eerst lijkt op een terreurdaad leidt de rechercheurs al snel naar de internationale kunsthandel en een breed uitgesponnen netwerk van vluchtelingen. The Team 2, met na De Luizenmoeder opnieuw een glansrol voor Lynn Van Royen, is het vervolg op het succesvolle eerste seizoen, dat binnen Europa meer dan 10 miljoen kijkers trok, verspreid over 10 zenders in 10 landen.

Echte verhalen: De Buurtpolitie

Versterking voor het bekendste politiekorps van het land

In ‘De Buurtpolitie‘ worden 8 agenten van de buurtpolitie gevolgd, terwijl ze misdrijven bestrijden en de veiligheid van de burgers garanderen.

Make Belgium Great Again

Samen op missie met Frances en haar team

Make Belgium Great Again - © DPG Media
Make Belgium Great Again – © DPG Media

Ze zorgden al voor een piek in de registraties voor orgaandonaties, ze maakten de drinkbus opnieuw populair. Nu zetten Frances Lefebure en haar team hun actieplan onverminderd verder om van ons land een nog GREATERE plek te maken. Om dat mogelijk te maken krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. De strijd tegen sigarettenpeuken, het tegengaan van smartphonegebruik achter het stuur en een actie om van België het meest ‘vrijwillige’ land te maken: het zijn maar enkele van de nieuwe missies waar Frances en haar team zich op storten.

Belgium’s Got Talent

Nieuw talent én een golden buzzer bij je thuis!

© DPG Media
© DPG Media

Hoe brengt Jens Dendoncker het ervan af als jurylid van Belgium’s Got Talent? Aan welk talent schenkt hij zijn allereerste Golden Buzzer? Als invaller voor Niels Destadsbader zetelt Jens naast vaste waarden Dan Karaty, Stan Van Samang en An Lemmens om het kaf van het koren te scheiden tijdens de audities van de populaire talentenjacht. Maar daarmee is de jury nog niet compleet, want in het zesde seizoen van Belgium’s Got Talent beschikken voor het eerst ook de kijkers over een Golden Buzzer. Daarmee kunnen ze élke aflevering hun favoriete act rechtstreeks naar de studioshows katapulteren. Of hoe ieders luie zetel plots een allesbepalende jurystoel wordt.

Wat een Jaar!

Vorig jaar was Wat een Jaar! een schot in de roos op zaterdag. Opnieuw doen Nathalie, Koen en Jonas, drie van VTM’s topentertainers, een sprong in de tijd en dompelen ze zich met verrassende gasten onder in één bepaald jaar dat ze bewust meemaakten. De outfits, de decors, de muziek, de trends van toen: alles komt terug, één gezellige avond lang. Warm amusement voor het hele gezin.

Alloo bij de Wegpolitie

De Vlaamse autosnelwegen hebben geen geheimen meer voor Luk Alloo. Zijn kroniek van het leven zoals het rijdt, bleef het voorbije seizoen gemiddeld 645.000 mensen boeien. Wekenlang kruipt hij opnieuw op de achterbank bij de snelste flikken van het land. Herkenbare situaties in een heel herkenbaar decor. 

Ge Hadt Erbij Moeten Zijn

Iedereen is zot van een goed verteld verhaal. Verhalen waar je gewoon bij had willen zijn. Met een nominatie voor de Gouden Roos op zak gaan Sven De Ridder en Ruth Beeckmans opnieuw aan de slag. Dit keer gaan ze elke week zélf langs bij bekende Vlamingen zoals Evi Hanssen, Mathias Coppens, Jeroen Meus, Adriaan van den Hoof of Kürt Rogiers om te vragen naar een straf waargebeurd verhaal. Daarna brengen ze dat verhaal samen met andere topacteurs zo goed mogelijk opnieuw tot leven. Alsof je er gewoon vanop de eerste rij bij was.  

Rode Duivels

Ook dit najaar pakt VTM uit met duivels goed voetbal. Nog zes kwalificatiewedstrijden staan op de agenda van het nationale elftal om een plek te veroveren voor het EK 2020. Met al vier overwinningen is de ploeg van Roberto Martínez goed op weg naar een Belgische deelname. Aftrappen doen Hazard en co dit najaar op 6 september voor de match tegen San Marino. Maarten Breckx voert een team van analisten aan met Gilles De Bilde, Timmy Simons, Marc Degryse en Jan Mulder. Scherpe analyses en gevat commentaar verzekerd!

Familie

Spektakel op de kliffen van Cap Blanc-Nez, daarmee eindigde de meeslepende seizoensfinale van Familie. Het indrukwekkende beeld van Marie die door Mathias de dieperik werd ingeduwd bracht heel wat teweeg. En dat beeld blijft ook bij de start van het nieuwe seizoen nog nazinderen. Heeft Mathias een moord op zijn geweten? En wordt Stefanie het tweede slachtoffer van de seizoensfinale? Het nieuwe seizoen start met een dubbele dosis spanning, drama en intriges.

VTM Filmtoppers

Filmkleppers uit Hollywood, maar ook een Hollywoodfilm uit Vlaanderen. Patser, de flitsende actiefilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah, knalt dit najaar van het scherm. Met andere titels als Bridget Jones’s Baby, Spider-Man: Homecoming en Pirates of the Carribean: Dead Men Tell No Tales staat VTM ook dit najaar garant voor gezellige filmavonden.

Dit najaar op VTM GO

VTM GO bundelt al het beste wat op de tv-zenders van DPG Media te zien is, aangevuld met heel wat exclusieve internationale series. Dit najaar kan je Ray Van Mechelen opnieuw horen vloeken in Matroesjka’s 2 of op het voetbalveld meeleven met Spitsbroers Dennis en Alan Moerman. Walter Presents doet je opnieuw bingen met series als Locked Up, The Business en The Lens. Meeleven met een portie reality kan met de nieuwe seizoenen van Masterchef Australia of Een Frisse Start met vtwonen.

Tags
Toon meer

Redactie

Redactie

Gerelateerde berichten

Close