Dag Jelle Van den Bossche!

 Dag Jelle Van den Bossche!

© DPG Media

Het zat eraan te komen en gisteren was het zover: de laatste scène van Felix Jamaels als Jelle Van den Bossche in Familie werd uitgezonden.

Het nieuws dat Jamaels zou stoppen bij Familie komt voor de meesten niet uit de lucht gevallen. Jef De Smedt, Jan in de reeks, postte een tijdje geleden al een foto op Instagram waarmee hij het vertrek van de acteur aankondigde. Jamaels stopt om zich te focussen op zijn studies.

Jelle vertrok gisteren voor 2 maanden naar Dubai, samen met zijn vader Bart, gespeeld door Chris Van Tongelen, en zijn vriendin Inez, gespeeld door Charlotte Suijs. Of het personage nog terugkeert is voorlopig onduidelijk. Bart neemt zijn zoon mee naar Dubai om meer tijd met hem door te brengen en uit angst dat Jelle verslaafd zou raken aan drugs.

Het is niet verwonderlijk dat de scenaristen ervoor gekozen hebben het personage net deze week te laten vertrekken: het is namelijk finaleweek, die vrijdag afgesloten wordt met de extra lange seizoensfinale. Fans hoeven de reeks niet te missen tijdens de zomermaanden, want ook dit jaar voorziet VTM een reeks webisodes, korte afleveringen die men kan bekijken op VTM.be, die dit jaar draaien rond de jeugd van Lars, gespeeld door Kürt Rogiers, en Véronique, gespeeld door Sandrine André.

Familie, nog tot vrijdag elke werkdag om 20:40 bij VTM.

Jordi Hemelaer

Acteur, comedian en eindredacteur bij MUDOO.

Lees meer