De Buurtpolitie zorgt voor een zorgeloze Kerst

 De Buurtpolitie zorgt voor een zorgeloze Kerst

De feestdagen zijn traditioneel een drukke periode voor de leden van De Buurtpolitie. Uit statistieken blijkt namelijk dat er in die periode onder andere veel gauwdiefstallen en woninginbraken gepleegd worden. Daarom lanceert de commissaris op kerstavond ‘Operatie Rudolf’, een speciale operatie waarbij alle teams de krachten bundelen tegen criminelen. Al snel blijkt echter dat de ploegen niet met gauwdieven te maken krijgen, maar wel met heel bijzondere problemen. 

De Buurtpolitie: Kerstspecial

De commissaris zoekt twee vrijwilligers voor een belangrijke undercoveroperatie waarbij politiemannen zich discreet tussen de massa mengen. In het buitenland heeft deze operatie haar nut al bewezen en dus wil de commissaris het ook in zijn korps proberen. Obi ziet deze opdracht volledig zitten en biedt zich met veel enthousiasme aan. En Aziz? Die volgt…

Koen en Tineke krijgen een dringende oproep van de pastoor. In de kerststal van zijn kerk heeft een heus kerstwonder plaatsgevonden. Het duo staan voor een raadsel en roept de hulp van tante Maria en Barry in. Ondertussen zijn ook Floor en Femke een oude bekende tegen het lijf gelopen. Stafke is dit jaar verantwoordelijk voor de kerststal van de gemeente, maar heeft problemen met een aantal bewoners. Hij is ten einde raad. Gelukkig weten Femke en Floor raad.

De commissaris had gehoopt een rustige dag op kantoor door te brengen, maar dat is zonder de burgemeester gerekend. Een stunt die ze voor de kinderen heeft georganiseerd, is volledig fout gelopen. De commissaris haast zich ter plaatse, maar het zijn Robin en Tom van het speciaal interventieteam die zich tot helden van de dag kronen.

Rechercheurs Eric en Brigitte zijn op het commissariaat gebleven en krijgen daar bezoek van een spoedarts. Die heeft vandaag verschillende patiënten behandeld die onwel zijn geworden na het drinken van glühwein op de kerstmarkt. Volgens hem is er kwaad opzet in het spel. De rechercheurs steken hun licht op op de kerstmarkt.

Het relaas van de kerstinterventies van de strafste politiemannen en –vrouwen van het land is gebundeld in een extra lange kerstspecial ‘Operatie Rudolf’.

De Buurtpolitie kerstspecial ‘Operatie Rudolf’, zondag 24 december 2017 om 19.55 uur bij VTM.

Rune Meskens

Redacteur

Lees meer