Quantcast
Radio

Brihang, Amongster en Folie Douce zijn De Nieuwe Lichting 2014

Brihang, Amongster en Folie Douce zijn De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Dat hebben Studio Brussel-presentatrice Kirsten Lemaire en The Van Jets-frontman Johannes Verschaeve vanavond bekendgemaakt tijdens een liveshow op Studio Brussel. Maandag stelt de radiozender De Nieuwe Lichting officieel voor aan het brede publiek tijdens een exclusieve showcase in de AB in Brussel.

“De Nieuwe Lichting is ons duwtje in de rug van jonge, aanstormende bands in Vlaanderen”, aldus Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen. “Er is ontzettend veel opkomend muzikaal rock- en poptalent in Vlaanderen waar we als radiozender een belangrijke promotor voor zijn. Een rol die ons op het lijf geschreven is. We stellen vanavond drie jonge topbands voor die je zeker in het oog moet blijven houden.”

Bijna 700 opkomende Vlaamse bands schreven zich een half jaar geleden in voor de wedstrijd. Twintig weken lang  selecteerde elk lid van een jury bestaande uit muziekexperts een finalist. De afgelopen week konden de Studio Brussel-luisteraars stemmen op hun top drie. Vanavond, na een zoektocht van bijna zes maanden, riep Studio Brussel namens de luisteraars Brihang, Amongster en Folie Douce uit tot De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

Showcase in AB

Op maandag 3 maart stelt Studio Brussel De Nieuwe Lichting officieel voor tijdens een liveshow in de AB in Brussel. Triggerfinger, een band met een hart voor jong muzikaal talent, sluit de showcase van De Nieuwe Lichting af met een exclusief optreden. Tickets voor deze muzikale avond in de AB zijn enkel te winnen via stubru.be of maandag op Studio Brussel.

Deze zomer speelt De Nieuwe Lichting 2014 op Pukkelpop.

Meer info over De Nieuwe Lichting
Brihang

Brihang is het alter ego van de 21-jarige Boudy Verleye uit Knokke-Heist. Het braakland tussen muziek, kunst en poëzie is de plek waar Brihang het best gedijt. Deze jonge West-Vlaamse rapper komt langzamerhand in het blikveld van meer en meer mensen, en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor zijn aankomende EP Periode Jalisco. Eric Smout, programmator van Democrazy, koos hem als finalist.

Amongster

De Gentse muzikant Thomas Oosterlynck heeft zich het afgelopen jaar een hoopje nummers bijeengeschreven. Tot het tijd was om de home studio uit te komen en een band bijeen te fluiten om het goedje live te brengen: Amongster.De band noemde zichzelf naar een nummer van Poliça, vooral omdat de leden het gewoon een heel mooi woord vonden. Jurylid Gunter van Assche van De Morgen koos ze uit omwille van de prachtige stem van zanger Thomas.Verwacht beats, drums, loops, fonkelende elektrische en melancholische akoestische gitaren, een synthje hier en daar… Moeilijk onder één noemer te brengen, dus laten we het algemeen houden en het indie-pop noemen.

Folie Douce

Folie Douce is een Oost-Vlaamse tweemansband. De leden heten Emily Vernaillen (16, piano en zang) en Benthe Waegeman (17, accordeon en backing vocals). De twee meisjes zeggen synchroon ‘Hallo’ en hebben een naar eigen zeggen redelijk unieke muziekstijl met lichte invloeden uit de folk. Niemand minder dan Arno selecteerde de band uit de bijna zevenhonderd inschrijvingen.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close