Quantcast
Televisie

Bollywood, kokende pek en duivelsaanbidding in nieuwe afleveringen ‘Komen Eten’

Het nieuwe Komen Eten-seizoen start met vier spetterende kandidaten.

Bieke uit Beerse is de kleindochter van niemand minder dan Armand Preud’homme, bouwvakker Ortwin uit Zwevegem kookt lamsvlees in een ketel vol dampende pek, Gwen uit Watou ontwerpt damesondergoed en aanbidt de duivel en Nippy uit Belsele komt uit India.

Maandag 3 februari 2014 – Bieke uit Beerse (A)

Bieke (42) uit Beerse werkt als verkoopster in een bekende schoenenwinkel. Haar sterkste punten noemt ze zelf haar spontaneïteit en haar enthousiasme. Ook haar perfectionisme valt mits een beetje goede wil in de categorie kwaliteiten onder te brengen. Biekes grootvader is niemand minder dan de bekende toondichter Armand Preud’homme, componist van het prachtige lied ‘Op de purp’ren hei’ en in 2005 nog verkozen tot 195ste Grootste Belg aller tijden. Om aan te tonen dat de appel ook in de Kempen niet ver van de boom valt, laat Bieke aan alle VIER-kijkers zien dat ze net als haar grootvader een flink stuk kan rijmen en dichten. Ze zou dolgraag deze week winnend willen afsluiten en heeft daarom een stevig menu in elkaar gebokst: als voorgerecht courgettesoep met rode-uiencrostini, als hoofdgerecht coq-au-vin à l’aise met pastinaakfrietjes en als toetje een minitiramisu met praliné.

Dinsdag 4 februari 2014 – Ortwin uit Zwevegem (W-Vl)

De 53-jarige Ortwin uit Zwevegem is bouwvakker, moppentapper en entertainer. Iedere zaterdag vind je hem in zijn stamcafé aan de kaarttafel. Deze handige Harry draagt het hart op de juiste plaats en wil deze week vooral voor sfeer en plezier zorgen. Een tijdje gelden had Ortwin een zwaar arbeidsongeval, waardoor hij lange tijd thuis moest blijven. Die tijd heeft hij handig aangewend om te leren koken, en zijn Komen Eten-gasten mogen daar vandaag van mee genieten. Omdat hij trots is op zijn baan als bouwvakker presenteert Ortwin zijn menu op een truweel. Bovendien pakt hij tijdens het koken uit met een primeur die ongezien is voor de Belgische televisie in het algemeen en voor Komen Eten in het bijzonder: hij bereidt zijn lamsvlees in een ketel met pek waarin de temperatuur gemakkelijk drie- à vierhonderd graden bereikt. En schlagerzanger Rudi Winters zorgt op vraag van Ortwin voor de eerste polonaise in dit nieuwe Komen Eten-seizoen!

Woensdag 5 februari 2014 – Gwen uit Watou (W-Vl)

Gwen is 34 en woont in Watou, een dorp in een uithoek van West-Vlaanderen dat na Komen Eten niet meer alleen door het jaarlijkse kunstenfestival bekend zal staan. Gwen heeft een unieke kijk op de wereld. Ze studeerde rechten, maar besloot haar creativiteit op een andere manier ten dienste van zichzelf en van anderen te stellen. Gwen is daarom ontwerpster van damesondergoed, in de volksmond ook wel lingerie genoemd. Als hobby luistert Gwen naar heavy metal en andere luide muziek en aanbidt ze de duivel. De vele tattoos op haar lichaam verbeelden haar levensverhaal. Zo wil ze drie doodshoofden die symbool staan voor haar drie kindjes. Op  het menu vanavond: paddenstoelen met gorgonzola, hertenragout en duivelsspijs. Wie wil weten wat dat laatste precies is, moet zeker tot het einde van de aflevering blijven kijken.

Donderdag 6 februari 2014 – Nippy uit Belsele (O-Vl)

Nippy (51) is achtentwintig jaar geleden uit India naar ons land en naar Belsele gekomen.  Zijn broer trouwde met een Belgische, en ook Nippy leerde hier vervolgens de liefde van zijn leven kennen. Hij is nog altijd gelukkig getrouwd met haar, maar blijft tegelijkertijd ook trots op zijn afkomst. Daarom zal hij zijn Komen Eten-gasten verwennen met heerlijke Indische gerechten. Nippy is ervan overtuigd goed te kunnen scoren, aan zelfvertrouwen alvast geen gebrek vanavond. Tijdens het koken maakt hij naar goede Indische gewoonte veelvuldig gebruik van een rijk kruidenarsenaal. Nippy laat zich niet in een hoekje drummen door vaste recepten maar kookt eerder op het gevoel. Als hoofdgerecht staat er vanavond boterkip met yoghurt op het menu. Om zeker te zijn dat zijn drie Komen-Eters en hijzelf niet met honger van tafel moeten, voorziet hij maar liefst vier kilo kip. Hoe Nippy en zijn gasten er met al die kip in hun maag nog in slagen om te dansen in het gezelschap van een echte Bollywooddanseres, kan niemand zeggen.

Chez Piet

Komen Eten krijgt deze week voor het eerst een culinair verlengstuk op zaterdagavond. Chef-kok Piet Huysentruyt nodigt Bieke, Ortwin, Gwen en Nippy uit bij hem thuis in de Franse Ardèche. In zijn door Gault&Millau bekroonde restaurant Likoké maakt hij van de gerechten die de Komen Eten-kandidaten hebben bereid echte topgerechten. Toch draait Chez Piet niet enkel om eten. Piet Huysentruyt verkent met zijn vier gasten de prachtige streek van de Ardèche en laat hen genieten van la douce France in al haar facetten. De perfecte ontspanning na een week hard werken: voor Piet, voor zijn Komen Eten-gasten en voor alle VIER-kijkers!

Komen Eten, van maandag tot donderdag om 20u15 op VIER

Chez Piet, zaterdag om 19u35 op VIER

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close