Quantcast
Televisie

Bart De Pauw tweede gast in Alleen Elvis

In de tweede aflevering van het vijfde seizoen Allleen Elvis blijft bestaan ontvangt Thomas Vanderveken televisiemaker Bart De Pauw. De bedenker van een aantal van de meest populaire Vlaamse tv-programma’s in de voorbije 20 jaar, brengt voor één keer zijn eigen favoriete beeldfragmenten mee.

“Ik heb een aantal fragmenten gekozen om uit te leggen hoe makkelijk het eigenlijk is om televisie te maken.”Bart De Pauw

Creatief genie

De kleine Bart De Pauw maakt stripboekjes, met zijn zussen als trouw publiek. Zij lezen de boekjes en hij bekijkt hun reacties. Televisie fascineert hem en hij begint te figureren in Meester, hij begint weer!. Al snel schrijft hij mee aan de scenario’s en bedenkt hij nieuwe verhaallijnen.

Met de reeks Buiten de Zone toont hij zijn creatieve genie. Schalkse Ruiters maakt het bekend in heel Vlaanderen. De Mol is legendarisch. Kwaliteit is de rode draad in al die producties en Bart is de strenge bewaker ervan. Als mediageile en aandacht zoekende BV in het Geslacht De Pauw, stuntelend in De Biker Boys: elke rol tilt zijn populariteit verder op.

Bart De Pauw noemt zichzelf een beetje lui, maar ondertussen bedenkt, schrijft, filmt en monteert hij wel voor eigen rekening in zijn productiehuis Koekentroef. Twee tot de zesde macht gaat zijn vijfde seizoen in. It’s Showtime met Bart De Pauw in de studio van Alleen Elvis.

Bart kiest voor wat hem inspireert bij het maken van televisie. Fawlty Towers staat met stip op één, omdat de reeks zo ingenieus in elkaar zit. Waarom dat zo is, dat legt hij uit bij Thomas.

Daarmee is Bart De Pauw na Trixie Whitley de tweede gast in het vijfde seizoen van Alleen Elvis.

© VRT
© VRT

Jubileumjaar Alleen Elvis blijft bestaan

Luc Alloo was destijds de eerste gast. Ondertussen schoven er 64 spraakmakende gasten aan bij Thomas Vanderveken aan tafel. En dit najaar komen er opnieuw acht bij. In New York, Genua, over de taalgrens en doorheen Vlaanderen graven ze nu al diep in hun beeldgeheugen: na Trixie Whitley en Bart De Pauw mogen we ook nog uitkijken naar een passionele regisseuse, een internationaal gelauwerde fotografe, een ethische ondernemer, een erudiete Nederlandse dichter, een Waalse journaliste en een hoogleraar psychoanalyse. Allemaal komen ze dit najaar vertellen over hun passies en verwondering in het nieuwe seizoen van Alleen Elvis blijft bestaan.

Speciaal voor dit jubileumjaar kreeg Alleen Elvis een gloednieuw decor en logo. Het programma gaat er dus helemaal anders uitzien, maar verder blijft alles hetzelfde: aan de hand van negen door henzelf gekozen videofragmenten praat Thomas Vanderveken met zijn gasten over leven en werk, over motivatie en inspiratie.

Alleen Elvis, zaterdag 9 september om 22.10 u. op Canvas en vrtnu.be

Toon meer

Dean Van Gucht

Oprichter en hoofdredacteur bij MUDOO.

Gerelateerde Artikelen

Close