Quantcast
Najaar 2020Televisie

Arnout Hauben verkent vier weken lang de GR 129

Back to basics! Met de rugzak doorkruist Arnout Hauben te voet en met een tent eigen land. Arnout trekt langs de GR 129, die ook weleens de Dwars door België genoemd wordt, de langste GR-route van het land.

De reis start in Brugge, de moeder aller Vlaamse steden, en eindigt in de oudste stad van Wallonië, Aarlen bij de grens met Luxemburg. Het bewegwijzerde pad is ruim 500 kilometer lang en loopt grotendeels langs onverharde wegen. In 23 etappes van iets meer dan 20 kilometer bereikt Arnout zijn einddoel. De tocht werd afgelegd in één lange trip en was al real-time te volgen op één.be en op sociale media.

Deze korte reeks is een voor de hand liggende zijsprong van de programma’s Rond de Noordzee en Dwars door de Middellandse Zee. Arnout en zijn trouwe kameraden Philippe Niclaes (camera) en Ruben Callens (drone) waren volop bezig met de opnames van Dwars door de Middellandse Zee toen de coronacrisis stokken in de wielen stak.

Noodgedwongen moesten de drie vrienden hun tocht afbreken op Malta. Door de lockdown in eigen land rijpte stilaan het idee voor Dwars door België.

Het programma is niet enkel een avontuurlijke trektocht. Onderweg spreekt Arnout in zijn gekende stijl met de mensen die hij tegenkomt. Hij gaat langs de route op zoek naar grote en kleine verhalen uit de geschiedenis van ons land. Zo wordt Dwars Door België een avontuurlijk, optimistisch én historisch programma. Bovendien inspireert dit wandelavontuur vlak bij huis heel wat kijkers om zelf op tocht te trekken.

Waar Arnout op zijn andere lange afstandstochten vaak een combinatie aan transportmiddelen gebruikt, wordt Dwars door België één lange wandeltocht met de rugzak. Terug naar de basis dus. De ingrediënten van dit programma zijn klassiek: een portie onversneden avontuur in combinatie met boeiende verhalen uit het heden en het verleden. Toevallige ontmoetingen onderweg geven aanleiding tot vertellingen over de grote én de kleine geschiedenis van België.

Dwars door België is een programma van De chinezen voor Eén.

Het boek

Bij de televisiereeks hoort ook een handige wandelgids, uitgegeven bij Pelckmans Uitgevers, de Dwars door België Stapgids .

Arnout Hauben trekt dwars door België, van Brugge naar Aarlen. Hij volgt daarbij de route van GR 129, het langste bewegwijzerde wandelpad van ons land.  Met deze praktische wandelgids kun je de voettocht van meer dan 500 kilometer zelf maken. In 23 wandelingen ga je op ontdekking door België en zie je ons land zoals je dat nooit eerder zag. De handige wandelkaarten brengen je naar tal van bezienswaardigheden en verborgen parels.

Dwars door België: vanaf 31 augustus elke maandag om 20.40 uur op Eén.

Ontdek hier alle programma’s van het najaar van Eén

Tags
Toon meer

Dean Van Gucht

Oprichter en hoofdredacteur bij MUDOO.

Gerelateerde Artikelen

Close