Quantcast
Televisie

Arne zet dinosaurussen in de kijker in ‘Arnes Dino Avontuur’

Vanaf donderdag 6 februari 2014 zet VTMKZOOM-gezicht Arne vier weken lang dinosaurussen in de kijker in Arnes Dino Avontuur. Arne gaat als ware Dino-ranger op zoek naar hoe de dino’s leefden, aten, bewogen,… Hij krijgt hiervoor hulp van Dokter Tyrannodocusarcheotopusdex, ook wel Dino Dok genoemd.

Hoe ziet bijvoorbeeld een T-rex eruit en waar en wanneer leefde hij? Welke dino werd in België opgegraven en kreeg daardoor de bijnaam ‘de Belgische dino’? Wat eet de Diplodocus? Waarom is de Archéoptéryx zo’n vreemde vogel? En heeft de Troodon echt de grootste hersenen van alle dinosaurussen?

Arne gaat ook al knutselend aan de slag met een aantal kinderen. Zo maakt hij een dino-snoeppot, dino-voetjes, een vliegende dino en een dino-ei. Hij speelt ook telkens een quiz met 2 kandidaten, waarbij de inzet hoog is: de winnaar mag een nachtje blijven slapen in het museum, tussen de dino’s. Ook de kijkers thuis maken kans op zo’n exclusieve overnachting: goed kijken is dus de boodschap. Arnes Dinos Avontuur is een samenwerking met Expo Dino Adventure in het Centraal Station in Antwerpen.

Arnes Dino Avontuur, vanaf donderdag 6 februari 2014, vier weken lang om 17u35 bij VTMKZOOM.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close