Quantcast
Televisie

Alexander De Croo openhartig over premierschap met Luk Alloo

Luk Alloo volgt in Telefacts NU de man achter de 53ste premier van België: Alexander De Croo. Voor het eerst praat De Croo openhartig over zijn race naar het premierschap en zijn privéleven.

De VTM-kijkers komen ook te weten wie de muzikale helden van de kersverse premier zijn, wat zijn vrouw van zijn kledingstijl vindt en welk gerecht hem doet watertanden.

Alexander De Croo vertelt openlijk aan Luk Alloo waarom hij pas op 32-jarige leeftijd voor de politiek koos.

“Ik wilde een andere keuze maken dan die van mijn ouders en uit het vaarwater van mijn vader blijven. Ik wilde Alexander zijn en niet De Croo. Uiteindelijk ben ik wél in de politiek gestapt omdat ik het in mijn vriendenkring vaak over politiek had. De klik kwam omdat er volgens mij meer in ons en in de samenleving zit.”
– Alexander De Croo

Alexander De Croo vertelt ook aan Luk Alloo wie uiteindelijk de premier gekozen heeft en wie hij als eerste op de hoogte bracht. Daarnaast wordt er ook gepraat over persoonlijke zaken. Zo wil De Croo het premierschap kunnen combineren met het vaderschap.

“Ik ben van plan om elke dinsdag en donderdag mijn kinderen naar school te brengen. Dat staat ook zo in mijn agenda. Ik hoop echt dat mijn kinderen me niet vaker op tv moeten zien dan in het echt.”
– Alexander De Croo

Telefacts NU: Alloo bij De Croo, dinsdag 13 oktober om 21.50 uur bij VTM. De aflevering is ook te (her)bekijken op VTM GO.

Tags
Toon meer

Arno Tierens

Redacteur

Gerelateerde Artikelen

Close