Quantcast
Netflix

Aantal titels op Netflix: hoe goed scoort België?

Netflix is met meer dan 190 miljoen abonnees wereldwijd de grootste streamingsdienst en heeft een grote voorsprong op concurrenten zoals Disney + en Apple TV +. Het succes van Netflix is dat het bedrijf miljarden investeert in eigen content. Logischerwijze zou het aanbod in elk land dan hetzelfde moeten zijn, maar toch verschilt het enorm van land tot land. Welk land heeft het meeste aanbod en hoe scoort België?

De website uNoGS houdt het aanbod van Netflix van alle verschillende landen bij. Zo is bijvoorbeeld het Britse Fawlty Towers enkel in het Verenigd Koninkrijk te bekijken, maar vind je La Casa de Papel wereldwijd in elk land terug op Netflix. De reden hierachter is dat de rechten van aangekochte programma’s verschilt per land. Zo liggen de rechten van Fawlty Towers in Vlaanderen bij DPG Media (VTM). La Casa de Papel is sinds het derde seizoen volledig door Netflix geproduceerd waardoor de rechten bij de streamingsdienst zelf liggen.

La Casa de Papel - © Netflix
La Casa de Papel – © Netflix

Aanbod per land

In België telt het aanbod van Netflix 4.671 titels, bestaande uit 3.046 films en 1.625 series. Hiermee is het aanbod in ons land groter dan dat van onze noorderburen. In Nederland telt het aanbod van Netflix slechts 4.113 titels. Wereldwijd is Portugal het land waar het minste aanbod op Netflix staat. Zij beschikken over 4.002 titels.

Top 3 landen met het meeste aanbod

Het land met de meeste titels op Netflix is verrassend genoeg niet de Verenigde Staten zelf, waar Netflix oorspronkelijk begon. Met 6.214 titels is het Verenigd Koninkrijk het land waarop het meeste aanbod te vinden is. De top 3 ziet er als volgt uit:

  • Verenigd Koninkrijk : 6.214 titels, waarvan 4.130 films en 2.084 series
  • Canada : 6.068 titels, waarvan 4.179 films en 1.889 series
  • VS : 5.906 titels, waarvan 3.949 films en 1.957 series

Benieuwd naar wat het aanbod in andere landen in de wereld is? Via deze link vindt u een uitgebreid overzicht per land.

Tags
Toon meer

Rune Meskens

Eindredacteur

Gerelateerde Artikelen

Close