Quantcast
Televisie

17-jarige jongen zwaargewond na blikseminslag

De hulpverleners van ZNA Stuivenberg krijgen in De MUG een 17-jarige jongen over de vloer die zwaargewond raakte door een blikseminslag.

De bliksem sloeg in tijdens een oefening op het defensieterrein en de jongeman wordt in kritieke toestand binnengebracht in het brandwondencentrum van Stuivenberg. Brandwondenarts Lieve en haar team schieten meteen in actie. Voor de familie is het bang afwachten.

“Een blikseminslag is ongelooflijk uitzonderlijk, dat komt zeer weinig voor en de gevolgen daarvan zijn ook zeer uiteenlopend. Het is moeilijk om die te voorspellen.”

Lieve, brandwondenarts

De MUG moet uitrukken voor een man die neergestoken is aan het Centraal Station van Antwerpen. De dader is nog steeds op vrije voet en daar zijn ook de hulpverleners zich van bewust.

“Je houdt in je achterhoofd dat de agressor nog ergens in de buurt kan rondlopen dus het is met ogen op je rug dat je daar aan het werken bent.”

Sofie, spoedverpleegkundige

Naast geweld is drugsgebruik, volgens de hulpverleners van ZNA Stuivenberg, één van de meest voorkomende problematieken. Ambulanciers Michael en spoedverpleegkundige Nick krijgen een oproep binnen van een halfnaakte man die bewusteloos op de straat ligt en onder invloed zou zijn. Tijdens de interventie komen omstanders melden dat ook zijn beste vriendin, die nog binnen is, er niet goed aan toe is.  

De MUG, maandag 26 oktober om 21.55 uur bij VTM.

De aflevering van De MUG is ook te (her)bekijken op VTM GO.

Tags
Toon meer

Arno Tierens

Redacteur

Gerelateerde Artikelen

Close