The Crown, Seizoen 2 - © NetflixThe Crown, Seizoen 2 - © Netflix

Tweede seizoen The Crown, vanaf 8 december exclusief op Netflix

Netflix toont vandaag de eerste beelden van het tweede seizoen van Peter Morgan’s koninklijke drama The Crown. De nieuwe afleveringen van deze Original serie gaan wereldwijd op 8 december in release. 

The Crown vertelt het levensverhaal van Queen Elizabeth II gedurende haar regeerperiode. De kwetsbare sociale orde, nog in herstel na de Tweede Wereldoorlog, dreigt weer uiteen te vallen. Gebaseerd op het award winnende toneelstuk ‘The Audience’, brengt de serie het Oscar-genomineerde team, bestaande uit Peter Morgan (The Queen, Frost/Nixon), regisseur Stephen Daldry (The Hours, Billy Elliot) en producent Andy Harries (The Queen), bij elkaar.

In seizoen 2 eindigt het tijdperk waarin er veel respect voor de monarchie was. De revolutionaire jaren ‘60 starten. Soldaten van de Armed Forces voeren een illegale oorlog in Egypte en de derde Minister President, Harold Macmillan, gaat ten onder na een destructief schandaal.

The Crown toont de grootste politieke en mondiale gebeurtenissen die bepalend waren voor het verloop van de tweede helft van de 20ste eeuw. De serie is ongeëvenaard in haar scope, ambitie en creatieve visie.