Televisie

Het tragische lot van spitsbroers Alan en Dennis

Het tweede seizoen van Spitsbroers zit er bijna op. Op maandag 6 november zendt VTM de tiende en laatste aflevering uit. De reeks lokt een trouw publiek: gemiddeld bijna 700.000 kijkers (live+uitgesteld), wat een marktaandeel van 35,1% (VVA 18-54) betekent voor de eerste negen afleveringen. 

Maandag sluit de reeks af met een spannende, emotionele ontknoping. Het is weer koek en ei tussen Alan Moerman (Joren Seldeslachts) en zijn jongere broer Dennis (Oscar Willems). Alan werkt als monteur voor racepiloot David Derizzo (Bill Barberis) en heeft het bijgelegd met zijn vriendin Nina (Lynn Van Royen). Zij heeft de leiding van KRC Genk overgenomen van haar corrupte oom (Lucas Van den Eynde) en schoon schip gemaakt binnen de ploeg.

Dankzij Nina maakt ook Dennis zijn droom waar: een vet betaalde transfer naar de Engelse topploeg Arsenal FC. Zijn romance met Alix (Eva Binon) is op niets uitgedraaid. Hij sluit vrede met Shari (Ella Leyers), die zwanger is van hem, en belooft hun kind te erkennen.

Het geluk lacht de broers Moerman dus opnieuw toe, tot het auto-ongeval op het einde van aflevering negen. Dennis rijdt in dronken toestand een auto aan, terwijl zijn rijbewijs is ingetrokken. De bestuurster van de andere auto wordt met zware verwondingen afgevoerd. Als de politie Dennis oppakt, kan hij zijn transfer naar Arsenal FC vergeten. Alan besluit zijn broer te helpen, een beslissing die hij snel zal betreuren.

Spitsbroers, maandag 6 november om 21.35 uur bij VTM.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie