Studio 100 strikt Vlaamse topcast voor spektakel-musical 40-45

© Studio 100© Studio 100

Studio 100 heeft vanmorgen (15 juni 2017, red.) zijn hoofdcast voorgesteld voor het groots opgezette muzikaal totaalspektakel 40-45. De cast wordt aangevoerd door Jonas Van Geel en Jelle Cleymans.

Verrassend is dat er voor de andere rollen niet 1 maar 2 acteurs werden gecast. Zo beschikt 40-45 dus over 2 evenwaardige casts. Bezieler Gert Verhulst en regisseur Frank Van Laecke zijn alvast in de wolken over de groep acteurs die ze samen konden brengen voor deze megaproductie.

Vlaamse topcast x2
De Vlaamse pers verzamelde deze ochtend bij Studio 100 in Schelle voor de presentatie van de cast van 40-45. Het verhaal van 40-45 draait rond 2 broers die worden gespeeld door Jonas Van Geel en Jelle Cleymans. Voor de andere rollen heeft Studio 100 telkens 2 acteurs gecast die samen in een vaste bezetting zullen spelen. Zo is er een blauwe en groene cast.

Frank van Laecke: “Ik durf wel stellen dat we erin geslaagd zijn om een bijzonder sterke cast bij elkaar te brengen. Naast enkele grote kleppers zitten er ook een paar verrassende namen bij. Om het verhaal van 40-45 geloofwaardig te kunnen brengen moet je op zoek gaan naar sterke persoonlijkheden en ik denk dat we de juiste acteurs gevonden hebben.”

                        Blauwe Cast                           Groene Cast
Louis               Jonas Van  Geel                     Jonas Van  Geel
Staf                 Jelle Cleymans                       Jelle Cleymans
Emiel              Peter Van de Velde                 Lucas Van den Eynde
Anna               Marleen Merckx                      Ann Tuts
Sarah             Clara Cleymans                       Nathalie Meskens
Leon               Jo de Meyere                          Herbert Flack

Verassende namen
Naast ervaren toppers als Lucas Van den Eynde, Peter Van de Velde, Jo de Meyere, en Herbert Flack zijn er ook enkele opmerkelijke verrassingen. Zo zullen Marleen Merckx en Ann Tuts samen de moederrol van Anna op zich nemen. Nathalie Meskens en Clara Cleymans spelen de rol van Sarah.

Frank van Laecke: “We leggen de lat voor 40-45 zeer hoog. Voor alle elementen van deze megaproductie willen we het beste. Met deze hoofdcast zijn we in ieder geval in staat om het hoge niveau dat we vooropgesteld hebben te kunnen halen.”

Gert Verhulst: “Met Will Tura, Steve Willaert, Frank van Laecke en Allard Blom hebben we een absoluut creatief topteam voor 40-45. Vandaag ben ik heel fier dat we daar ook een topcast aan toe kunnen voegen. Deze talentvolle ploeg zal zorgen voor een unieke en spectaculaire theaterbeleving voor elke bezoeker, dat weet ik zeker!”

40-45 – vanaf 7 oktober 2018, tickets & info via www.40-45.live

© Studio 100

© Studio 100