Najaar 2017

Siegfried De Doncker helpt verhuizen bij Vitaya

Verhuizen is een van de meest stressvolle gebeurtenissen in iemands leven. Daar wil Siegfried De Doncker iets aan doen: vanaf dinsdag 31 oktober 2017 verrast hij wekelijks 1 koppel of gezin om hen te helpen met de verhuis en hen een hart onder de riem te steken. Daarvoor krijgt Siegfried de hulp van vtwonen-stylisten Ozanne en Guillemine, die ook zussen zijn. Met veel humor en geen blad voor de mond geven de zussen niet alleen tips bij het inpakken, ze zorgen ook elke week met een berg creatieve plannen en toffe stylingtips voor een droominterieur en geven zo de koppels een frisse start.

iegfried: “Van zodra ik aanbel, is het alle hens aan denk: we starten meteen met inpakken. Veel tijd om te stressen is er dus niet en da’s misschien ook goed: omdat het meteen moet gebeuren, zijn moeilijke keuzes vaak sneller gemaakt.”

Ozanne en Guillemine: “We zijn altijd heel benieuwd om te zien hoe mensen wonen. Door met hen te spreken, weet je waar ze waarde aan hechten, hoe hun ochtend- en avondritueel is en wat ze nodig hebben in hun nieuw huis. Wij luisteren vooral naar wat de bewoners willen. Of net niet.”

AFLEVERING 1: TOM EN ELLEN TREKKEN VAN GEZELLIG RIJHUIS NAAR STRAKKE NIEUWBOUW

In de eerste aflevering van Een Frisse Start met vtwonen op dinsdag 31 oktober ontmoet Siegfried het jonge koppel Tom (30) en Ellen (30). Tom is postdoctoraal onderzoeker en Ellen is communicatiespecialiste. Het koppel heeft twee kinderen – Nora (3,5) en Mauro (2) – en er is een derde spruit op komst. Het koppel ligt door hun drukke leven – gezinsleven, werken en huwelijksplannen – hopeloos achterop met de inrichting van hun droomhuis in Lochristi en de deadline voor de verhuis lijkt een onhaalbare kaart.

Hun huidige rijwoning is te klein voor de derde telg die onderweg is, dus uitstellen is geen optie meer. Hoewel de bouwwerken bloed, zweet en tranen hebben gekost, lijkt de kille nieuwbouwwoning niet op het warme nest dat de hoogzwangere mama haar kroost wil bieden. Eén ding is duidelijk: ze kunnen alle hulp gebruiken.

Ozanne en Guillemine: “Wat ons meteen opviel in het oude huis was dat ze het inrichten hadden opgegeven. Ze hebben gewoon geen plaats. Het huis is te klein, ze zijn daar met hun gezin echt uitgegroeid.”

Siegfried helpt hen uit de nood met de praktische kant van de verhuis, terwijl Ozanne en Guillemine zich over de inrichting van de nieuwbouw buigen. De vtwonen-stylisten staan voor een moeilijke opdracht: een kale en steriele nieuwbouw tot leven brengen. Daarnaast moeten ze de uiteenlopende stijlen van de pastelverslaafde Ellen weten te verzoenen met de strakke en nuchtere smaak van Tom.

Ellen: “De gedachte alleen al aan de verhuis doet me duizelen. Ik ben echt benieuwd naar het resultaat. Vooral naar de kleuren die ze gebruikt hebben voor het schilderwerk, want dat bepaalt de sfeer van de ruimte.”

Tom: “Ik heb toch een bang hartje. Ik ben vooral benieuwd naar wat ze met de living hebben gedaan.”

Een Frisse Start met vtwonen, vanaf 31 oktober 2017 om 20.35 uur bij Vitaya.

Het programma wordt gemaakt door Hotel Hungaria, in samenwerking met vtwonen.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie