Televisie

Ben Segers zegt eindelijk “ik zien ellie geire” tegen ouders

Wanneer Nathalie Meskens haar collega-acteur Ben Segers vertelt dat zijn laatste 24 uur ingaan, flitst onmiddellijk het doembeeld van de klassieke koffietafel door zijn hoofd. “Mottige sandwiches en filterkoffie: ik mag er niet aan denken!” Maar nog één keer het leven vieren en afscheid nemen van de mensen die hij het liefste ziet, daar zegt hij geen nee tegen. Zijn peuterzoontje Gène, zijn geliefde Lenny en zijn dochters Cato en Marilou uit zijn eerste huwelijk: ze duiken allemaal op als verrassing. Maar Ben trekt ook naar zijn geboortedorp Arendonk. Met een duidelijke missie.

“Of ik mijn ouders ooit al gezegd heb dat ik hen graag zie? Goh… Nee, eigenlijk niet. Bij ons in de familie wordt dat eigenlijk niet uitgesproken. En ze weten wel dat ik hen graag zie. Maar toegegeven, ik heb al vaak gedacht: ‘Moet ik het hen eens niet expliciet zeggen? Voor het te laat is’… Ja, misschien is het daar nu wel het juiste moment voor.” En dus gaan Nathalie en Ben op bezoek bij zijn ouders Jan en Odrada. Fiere ouders, zo blijkt meteen. Mama Odrada haalt een dikke map met krantenknipsels boven, vader Jan toont prachtige jeugdfilmpjes van Ben.

Wanneer het afscheid nabij is, trakteert Ben zijn ouders op een welgemeende “Ik zien ellie geire”. Vader Jan schrikt zich te pletter. “Zo’n woorden zijn we hier niet gewoon. Nee, dat wordt hier normaal niet uitgesproken. Wij zeggen zoiets niet. Typisch Kempisch. Stilzwijgen. Heel nuchter. Zwijgen en peinzen. Maar het is wel zo.”

Ook in Arendonk verrast Nathalie Ben met een geblinddoekt bezoek aan een beruchte plek uit zijn jeugd. “We zijn op gras, dat voel ik. Ik vermoed dat we op de berg van het zwembad zijn. Hier kwamen we vroeger na schooltijd om te foefelen.” Wanneer Ben vervolgens drie keer gekust wordt, is hij volledig het noorden kwijt. “Dit meen je niet. Wat is dit allemaal? Ik weet van toeten.” Als Nathalie zijn blinddoek afdoet, is Ben ook de drie andere windrichtingen kwijt. Voor hem staan Kathleen, Greet en Els: drie ex-lieven die hem ooit genadeloos dumpten. En op zijn laatste dag willen ze zich daar samen voor verontschuldigen.

De Laatste 24 Uur, donderdag 7 december 2017 om 20.35 uur bij VTM.

De volledige afleveringen van De Laatste 24 uur zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie