Prison Break is terug met zijn grootste ontsnapping ooit bij Q2

Prison Break© MEDIALAAN

Michael Scofield is nog in leven. Maar wat doet hij in de gevangenis van Jemen? Dat is de hamvraag die zijn broer Lincoln Burrows probeert op te lossen in het nieuwe, vijfde seizoen van Prison Break. Vanaf 10 september 2017 is de reeks elke zondagavond om 20.35 uur in dubbelafleveringen te zien bij Q2. In het nieuwe seizoen wordt de vaste cast – naast Michael en Lincoln keren ook T-Bag, Sara, C-Note en Sucre terug – herenigd voor een avontuur verspreid over de hele wereld. De Amerikaanse reeks is zo – na bijna acht jaar – klaar voor zijn grootste ontsnapping ooit.

HET VERHAAL: KAN LINCOLN ZIJN BROER MICHAEL BEVRIJDEN UIT DE GEVANGENIS?

Michael Scofield is helemaal niet dood, want T-Bag ontdekt bij zijn vrijlating dat Michael in de gevangenis van Jemen zit. Hoe hij daar terecht is gekomen en hoe hij zijn dood in scène heeft kunnen zetten, is nog maar de vraag. Michaels broer Lincoln doet er alles aan om hem uit de gevangenis te halen en krijgt daarbij de hulp van zijn oude kompanen C-Note, Sucre en T-Bag. De verwarring slaat toe wanneer blijkt dat Michael een andere naam heeft aangenomen: Kaniel Outis. Waarom doet Michael zich voor als iemand anders? En is dat de reden waarom hij in de gevangenis zit?

Michaels grote liefde Sara is ondertussen getrouwd en voedt samen met haar man Jacob haar zoon Michael Jr. op, het kind van haar en Michael. Zal de liefde tussen Sara en Michael terug aanwakkeren nu hij in leven blijkt te zijn?

In de vorige seizoenen van Prison Break speelden de tatoeages van Michael een doorslaggevende rol. Ook nu heeft Michael een nieuwe set tatoeages, die zijn armen en handen volledig bedekken. Een opvallende tattoo is die op zijn handpalmen: het Oog van Horus. Zullen zijn tatoeages hem opnieuw helpen om uit de gevangenis te ontsnappen?

NAAST DE ORIGINELE CAST OOK ENKELE NIEUWKOMERS

Het nieuwe seizoen brengt de originele cast terug samen. Naast Michael Scofield (Wentworth Miller), Lincoln Burrows (Dominic Purcell), Sara Tancredi (Sarah Wayne Callies), T-Bag (Robert Knepper), C-Note (Rockmond Dunbar) en Sucre (Amaury Nolasco), zijn er ook enkele nieuwe gezichten te zien in het vijfde seizoen. Mark Feuerstein neemt de rol van Jacob op zich, de man van Sara. Whip, de celgenoot van Michael, wordt vertolkt door Augustus Prew. Inbar Lavi is in de reeks Sheba, het contact van C-Note in Jemen. Christian Michael Cooper speelt Michael ‘Mike’ Scofield Jr., het zoontje van Michael en Sara.

Het vijfde seizoen van Prison Break, vanaf zondag 10 september om 20.35 uur bij Q2.

De volledige afleveringen van Prison Break zijn live en uitgesteld te bekijken op Q2.be en via de Q-app.

Redacteur