Een overzicht van de langverwachte Netflix Original films & series

© Netflix, Death Note© Netflix

Netflix heeft de afgelopen dagen tijdens San Diego Comic Con 2017 verschillende trailers vrijgegeven van nieuwe Netflix Originals. Een overzicht:

MARVEL’S THE DEFENDERS
Netflix Original serie – release 18 augustus
In Marvel’s The Defenders volgen we Daredevil (Charlie Cox), Jessica Jones (Krysten Ritter), Luke Cage (Mike Colter) en Iron Fist (Finn Jones). Een kwartet van eigenzinnige helden. Ieder met unieke krachten en persoonlijke uitdagingen, maar één gezamenlijk doel: het veiligstellen en -houden van hun geliefde stad New York. Om dit te realiseren zal het viertal moeten inzien dat ze samen sterker staan dan alleen.

Ook is tijdens SDCC bevestigd dat Marvel’s Iron Fist een tweede seizoen zal krijgen met Raven Metzner als showrunner.

DEATH NOTE
Netflix Original  film – release 25 augustus
In Death Note vindt een middelbare scholier een notitieboekje met bovennatuurlijke krachten. De eigenaar van het boekje heeft namelijk een onmetelijke macht in handen: door iemands naam in het schrift te schrijven, zal deze persoon sterven. Bezeten door deze nieuwe macht besluit de scholier dit boekje te gebruiken om de namen van criminelen te noteren en zo de wereld te zuiveren van al het kwaad. Death Note is gebaseerd op de populaire Japanse manga geschreven door Tsugumi Ohba en getekend door Takeshi Obata. Met in de hoofdrollen: Nat Wolff, Margaret Qualley en Keith Stanfield.

STAR TREK: DISCOVERY
Netflix Original serie (wekelijks nieuwe aflevering) – release 25 september
Star Trek, wereldwijd één van de meest iconische en invloedrijke televisie franchises, is 50 jaar na haar première terug met Star Trek: Discovery. Deze nieuwe serie volgt de Starfleet tijdens haar missies om onontdekte werelden en levensvormen te vinden. Eén officier leert tijdens deze reizen dat om het buitenaardse te begrijpen, je eerst jezelf volledig moet kennen. Star Trek: Discovery introduceert een nieuw schip, nieuwe personages en spannende missies, maar behoudt de ideologische en hoopvolle toekomstvisie waar vele generaties fans al jarenlang inspiratie uithalen.

De series Star Trek: The Original Series, Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine, Star Trek: Voyager en Star Trek: Enterprise zijn allemaal op Netflix beschikbaar.

RIVERDALE S2
Netflix Original serie (wekelijks nieuwe aflevering)  – release 12 oktober
Hold onto your burgers. Vanaf nu zal alles een stuk duisterder worden voor Archie en zijn vrienden.

STRANGER THINGS 2
Netflix Original serie – release 27 oktober
Indiana, 1984. Ondanks de terugkeer van Will Byers uit de Upside Down zijn de inwoners van Hawkins nog steeds in de ban van de verschrikkelijke gebeurtenissen die een jaar eerder plaatsvonden. Alles lijkt aan de oppervlakte weer normaal, maar schijnt bedriegt. Er heerst een dreigende duisternis die niet veel goeds belooft voor alle overlevenden van het kleine stadje…

BRIGHT
Netflix Original film – release 22 december
In Bright, de explosieve actiethriller van David Ayer (regisseur End of Day, Suicide Squad), leven mensen, orcs, elfen en feeën samen in een alternatieve versie van ons hedendaagse bestaan. De routinematige werkavond van twee agenten, de menselijke Ward (Will Smith) en orc Jakoby (Joel Edgerton), verloopt ineens heel anders wanneer zij moeten samenwerken om een jonge vrouwelijke elf en een kostbaar relikwie te beschermen. Wanneer dit in verkeerde handen terechtkomt, vormt het een bedreiging voor elk levend wezen. Ward en Jakoby moeten zowel hun persoonlijke verschillen als vele vijanden uit de weg ruimen om de wereld van de ondergang te redden.