Najaar 2017

Nieuw bij VTM: Ge Hadt Er Bij Moeten Zijn

Wat is er beter dan een goed verhaal? Een goed verhaal dat met zoveel passie wordt verteld dat je er zelf bij had willen zijn. De makers van Ge Hadt Erbij Moeten Zijn hebben dat begrepen en brengen een ode aan de goed vertelde anekdote. Ze nodigen de kijkers vanaf woensdag 1 november 2017 uit om er ook écht bij te zijn wanneer de straffe verhalen van bekende Vlamingen worden nagespeeld door rasacteurs.

In Ge Hadt Erbij Moeten Zijn doen meesterlijke vertellers hun meest verrassende verhaal uit de doeken. De 17 bekende Vlamingen pakken week na week uit met een persoonlijke, waargebeurde en vooral straffe gebeurtenis die ze zelf meemaakten. Terwijl zij vertellen, spelen comedyacteurs Ruth Beeckmans, Sven De Ridder, Ben Segers en Stefaan Degand het sappige verhaal woord voor woord na. Alsof je er zelf bij was.

Met een aan naïviteit grenzend enthousiasme proberen Ruth, Sven, Ben en Stefaan elk verhaal tot leven te wekken. Dit doen ze samen met bekende gastacteurs zoals Charlotte Timmers, Guga Baúl, Peter Bulckaen, Manou Kersting en Ann Tuts. Hoe vreemd het verhaal ook is, de acteurs leven zich helemaal in. Met een spannend, meeslepend en vooral behoorlijk absurd resultaat.

De verhalen die aan bod komen zijn heel divers, net zoals de mensen die ze vertellen. Van een kwajongensstreek van Urbanus, over een griezelverhaal van Lesley-Ann Poppe tot een bizarre ontmoeting van Peter Van Asbroeck: alles kan. Verder zijn er verrassende vertelsels van o.a. Bart Cannaerts, Staf Coppens, Tom Waes, Bart Peeters en Sam Gooris. Uit de bijdrage van 17 rasvertellers zijn 18 spraakmakende verhalen voortgekomen. Sergio Quisquater, die straffe verhalen te over heeft, doet er voor de gelegenheid twee uit de doeken.

Aflevering 1

In de eerste aflevering van Ge Hadt Erbij Moeten Zijn rakelen Staf Coppens, Bart Peeters en Lesley-Ann Poppe een straf verhaal op dat ze nog nooit eerder vertelden. Bart Peeters werd ooit gevraagd om de rol van De Rode Ridder te spelen. Het verhaal van de grootste teleurstelling uit zijn leven. Staf Coppens vertelt over die ene keer dat hij besloot om eens zelf te koken voor zijn vrienden. Een beslissing met nefaste gevolgen. Het verhaal dat Lesley-Ann Poppe in petto heeft, had ook het scenario van een ware horrorfilm kunnen zijn. Compleet met spoken, swastika’s en exorcisten…

Ge Hadt Erbij Moeten Zijn, vanaf 1 november 2017 om 20.35 uur bij VTM. 

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie