Met Vier in Bed van 12 tot 15 juni

Met Vier in Bed© MEDIALAAN

Nog geen idee waar de volgende vakantie naartoe gaat? Of wil je gewoon meegenieten van zonnige bestemmingen, pareltjes van logeeradressen, overweldigende natuur en een stevige portie cultuur? Dan zit je in juni, juli en augustus goed bij VTM met het achtste seizoen van Met Vier in Bed.

Het Natuurlijk Genot (maandag 12 juni)

In de Vlaamse Ardennen, tussen de glooiende heuvels en de bekende kasseistroken van de Ronde van Vlaanderen, ligt Maarkedal. Hier baten Carine en Geert sinds oktober 2016 hun ecologische B&B Het Natuurlijke Genot uit, ondergebracht in een voormalige kippenboerderij. Bij de verbouwing hielden Carine en Geert één belangrijk doel voor ogen: alles moet milieuvriendelijk en duurzaam zijn. Die visie trokken ze volledig door, ook bij de inrichting van de kamers en zelfs bij het ontbijt, waar enkel biologische producten worden aangeboden.

Au Charme Pur (dinsdag 13 juni)

Ook voor de tweede halte deze week verblijft ‘Met Vier in Bed’ in de Vlaamse Ardennen. In het dorpje Etikhove staat Au Charme Pur, een oude boerderij die omgevormd werd tot B&B. Voor Sylvie, die jarenlang als onthaalbediende en directiesecretaresse werkte, was dit een droom die vorig jaar werkelijk werd. Dochter Lisa steunde haar volledig in die droom. Zij ontpopt zich tijdens deze ‘Met Vier in Bed’-week tot tweede gastvrouw. De drie kamers in Au Charme Pur zijn stijlvol en luxueus ingericht. De oude spullen, waarvoor Sylvie talloze rommelmarkten en brocantebeurzen afschuimde, geven het pand een authentiek karakter.

Eyndevelde (woensdag 14 juni)

Aan de rand van de Vlaamse Ardennen, in de Denderstreek, ligt Herzele. Hier kan je genieten van de natuur en de rust, terwijl het bruisende leven van grote steden Gent en Brussel binnen handbereik ligt. In het midden van eindeloze velden en akkers bevindt zich Eyndevelde, het logeeradresje van Liesbet en Kris. Het koppel kocht de boerderij aanvankelijk om er hun pleisterbedrijf in te vestigen. Om de grote ruimte ten volle te benutten, creëerden Liesbet en Kris in het pand echter ook zes vakantiewoningen, voor twee tot zes personen.

Le Nord (donderdag 15 juni)

Voor de laatste stop van de week trekt ‘Met Vier in Bed’ naar het West-Vlaamse Roeselare. In het centrum van de stad ligt Le Nord, de bistro en B&B van Kelly en Dimitris. De ouders van Dimitris baatten in het gebouw vroeger een Grieks restaurant uit. Toen Kelly hier als jong meisje begon te werken, sloeg de vonk tussen de twee over. In 2009 nam Dimitris de familiezaak over en maakte hij er een bistro van, waar hij dagelijks naar perfectie streeft. Drie jaar later ging het duo nog een stapje verder: ze kochten de oude stadswoning naast de bistro en renoveerden die tot een luxueuze B&B met drie themakamers.

Met Vier in Bed, van maandag t.e.m. donderdag om 21.10 uur bij VTM. 

Redacteur