Lekker en gezond in de derde week van Open Keuken met Sandra Bekkari

Open Keuken© MEDIALAAN

Van maandag 11 tot vrijdag 15 september staat Sandra Bekkari opnieuw in haar Open Keuken om foodies en non-foodies te voorzien van een heleboel gezonde kookinspiratie.

Op maandag 11 september zorgt Sandra voor een variatie op een gezellige klassieker om de week mee te starten: vogelnestjes met mozzarella en courgetteslierten. Met nog een lange werkweek in het vooruitzicht maakt Sandra bovendien een smoothie van blauwe bessen, die als tussendoortje of ontbijt kan dienen.

Comfortfood op dinsdag 12 september met een vispannetje. Sandra kiest voor een lichtere versie met bloemkoolsaus, waarvan je kan genieten zonder met een zwaar gevoel van tafel te gaan.

Woendag 13 september maakt Sandra een gerecht dat ze speciaal ontworpen heeft voor haar dochter Anna, die dol is op ananas: kip met ananas en amandeldressing. Ze bedient ook zoetekauwen op hun wenken met een simpel tussendoortje: chocolaatjes met studentenhaver.

Een kleurrijke lunch die een doordeweekse broodje vervangt: op donderdag 14 september maakt Sandra een supergemakkelijke quinoa met honingtomaatjes en erwtjes. Diezelfde erwtjes worden nadien verwerkt in een frisse velouté met munt en krokant gebakken parmaham.

Op vrijdag 15 september staat er een Italiaanse klassieker boordevol groenten op het menu: lasagne van aubergine. En voor wie vrijdagavond nog op stap gaat en een opkikker nodig heeft, voorziet Sandra een powerdrankje: rodebietensap met appel en gember.

OP HET MENU
Maandag 11/09: Vogelnestjes met mozzarella & smoothie van blauwe bessen
Dinsdag 12/09: Vispannetje met prei, venkel en selder
Woensdag 13/09: Kip met ananas & chocolaatjes met studentenhaver
Donderdag 14/09: Quinoa met honingtomaatjes en erwtjes & velouté van erwtjes
Vrijdag 15/09: Lasagne met aubergine & rodebietensap met appel en gember

Open Keuken, elke weekdag om 18.00 uur bij VTM.

Alle videorecepten van Sandra Bekkari zijn te raadplegen op de website van VTM Koken.

Redacteur