Gloednieuw seizoen ‘Met Vier in Bed’ trekt voor het eerst naar Sardinië

© VTM© VTM

Nog geen idee waar de volgende vakantie naartoe gaat? Of wil je gewoon meegenieten van zonnige bestemmingen, pareltjes van logeeradressen, overweldigende natuur en een stevige portie cultuur? Dan zit je in juni, juli en augustus goed bij VTM met het achtste seizoen van Met Vier in Bed.

Hoewel Met Vier in Bed ondertussen een vaste waarde op het zomerscherm is, zijn de logeeradresjes in binnen- en buitenland nog lang niet uitgeput. Integendeel, ook dit seizoen worden heel wat verrassende en uitzonderlijke B&B’s op de kijker afgevuurd. Verwelkom dus de zon vanuit je zetel en droom vanaf maandag 5 juni 2017 dertien weken lang weg.

Dit jaar gluurt Met Vier in Bed binnen bij maar liefst 52 logeerplekken. Liefhebbers van eigen land komen ruim aan hun trekken, maar het mag ook wat verder zijn. Met Vier in Bed doet opnieuw enkele zuiderse bestemmingen aan zoals Spanje, Frankrijk, Italië en Portugal én voor het eerst wordt ook het fabelachtige Italiaanse eiland Sardinië met zijn azuurblauwe zee en paradijselijke stranden bezocht. Het nieuwe seizoen bewijst bovendien nog eens dat het scala aan logeermogelijkheden onuitputtelijk is. Van een omgebouwde treinwagon tot een Spaanse zorg-B&B voor mindervaliden en zieken: er is voor ieder wat wils.

Het concept van Met Vier in Bed blijft ook in dit achtste seizoen ongewijzigd: vier duo’s – soms ook een enkele uitbater – verblijven een dag en een nacht in elkaars B&B. Na afloop evalueren ze met een vakkundig en kritisch oog zowel de kamer, het ontbijt, de hygiëne, de activiteit als de gastvrijheid. Hun appreciatie op de verschillende categorieën vertalen ze in een aantal bedjes. De B&B die op het einde van de week het hoogst aantal bedjes heeft gescoord, wordt uitgeroepen tot weekwinnaar en mag de Met Vier in Bed-trofee in ontvangst nemen.

Genoeg inspiratie opgedaan? Op de VTM-website vind je een handige landkaart terug waarop alle logeeradresjes van de voorbije seizoenen én de nieuwe vakantiespots pronken.

Week 1: Met Vier in Bed pakt zijn koffers voor vier B&B’s op eigen bodem

Schanullieke Wellness van Gunther en Nathalie

© VTM

© VTM

Het nieuwe seizoen van Met Vier in Bed trapt af in Sint-Amands, een Antwerpse gemeente aan de rechteroever van de Schelde. Te midden van akkers in een rustige straat ligt Schanullieke wellness, de viersterren-B&B van Nathalie en Gunther. Voor Gunthers job, die jarenlang piloot was bij internationale luchtvaartmaatschappijen, reisde het koppel de wereld rond. Hoewel ze op prachtige, zuiderse bestemmingen kwamen, beseften Nathalie en Gunther dat er voor hen geen mooier plekje op aarde bestaat dan Sint-Amands. Ze besloten terug te keren naar België om daar een huis en B&B neer te poten. Schanullieke heeft drie luxekamers waarvan één wellnessloft met een infraroodcabine en stoombad. Daarnaast is er een ruim aanbod aan sportfaciliteiten. De B&B dankt zijn naam aan een bijzondere jeugdvriendin van Nathalie: Schanulleke, het popje uit de albums van Suske en Wiske.

Vienna van Connie en Bernard

© VTM

© VTM

Voor het tweede logeeradresje van de week trekt Met Vier in Bed naar Lokeren, een bruisende stad in Oost-Vlaanderen. Op nog geen 300 meter van rivier de Durme en vlak aan het station ligt Vienna, de B&B van Connie en Bernard. Bernard genoot een gastronomische opleiding in de Brugse school Ter Groene Poorte en werkte nadien in talloze restaurants als chef. Uiteindelijk kocht hij zelf een oud herenhuis om er zijn eigen bistro in onder te brengen. Zijn partner Connie neemt sinds 4 jaar de zaal op zich. Toen het aangelegen pand te koop kwam te staan, twijfelde het koppel geen moment. Ze kochten de bovenverdieping om ze in te richten als gastenkamers, een verrijking voor het restaurant én een nieuwe uitdaging voor het ijverige duo. De deuren van de gloednieuwe B&B gingen pas enkele weken geleden open, dus voor het koppel is Met Vier in Bed meteen een eerste grote test.

Antwerp Harbour View van Fatima en Myriama

© VTM

© VTM

Het wereldvermaarde en wervelende Antwerpen is de derde gaststad van de week. Heerlijk uitwaaien langs de kade of cultuur opsnuiven in de musea: het kan hier allemaal. Fatima runt er sinds 2014 B&B Antwerp Harbour View aan het hippe Eilandje, met zicht op het MAS. Ze begon als dienster in de bistro onderaan het pand, maar ondertussen is ze zelf eigenares van de zaak en kocht ze tevens de bovenverdieping om ze om te bouwen tot vijf glamoureuze gastenkamers, een ambitieus project. De kamers kregen onlangs een grondige renovatie en zijn dus splinternieuw. Tijdens deze Met Vier in Bed-week vergezelt goede vriendin Myriame haar.

Zinnen en Minnen van Walter

© VTM

© VTM

De laatste B&B van de week ligt in het landelijke Herselt, een gemeente die voornamelijk uit bossen bestaat. Een waar paradijs voor fietsers, wandelaars en al wie van natuur houdt. Te midden van dat natuurschoon bevindt zich B&B Zinnen en Minnen. Uitbater Walter werkte jarenlang in Antwerpen als slager, maar besloot op zijn 50ste zijn carrière over een volledig andere boeg te gooien. Omdat mensen verzorgen in zijn genen zit, kocht hij een bestaande B&B en friste hem op. De locatie van Zinnen en Minnen is niet toevallig vlakbij de Poedertoren, een paardencentrum. Als geoefende ruiter verzorgt Walter zelf twee paarden in de weiden langs zijn B&B, waarmee de gasten een ritje in de natuur kunnen maken.

Met Vier in Bed, vanaf 5 juni 2017 van maandag tot donderdag om 21u15 bij VTM.