Eviva España: Met Vier in Bed in Spaanse sferen

Met Vier in Bed© MEDIALAAN

Met Vier in Bed vertoeft van maandag 17 tot donderdag 20 juli in Spaanse sferen. In de toeristische streek Andalusië, in het zuiden van het land, kozen vier uitbatersduo’s resoluut voor hun B&B-droom. Enkele van hen zijn al volledig geïntegreerd in het land van siësta, flamenco en tapas, terwijl anderen nog maar net België hebben verlaten. Tijdens deze zevende week van Met Vier in Bed wordt er gelogeerd op toplocaties: aan een vallei, aan de voet van de indrukwekkende Sierra Nevada, in het dorpje Torrox Costa, gezegend met het aangenaamste klimaat van Europa, en in het centrum van de wervelende stad Malaga.

CASA EMIEL IN ALHAURIN EL GRANDE

Verscholen tussen de bergen van de Sierra de Mijas ligt het stille dorpje Alhaurin El Grande. Hier woont de Nederlandse Lieselotte met haar gezin in B&B Casa Emiel. Van kinds af aan droomde Lieselotte al van een eigen B&B en twee jaar geleden wist ze haar man eindelijk te overhalen om naar Zuid-Spanje te verhuizen. Na een lange zoektocht kwamen ze terecht bij een karaktervolle Spaanse finca met drie kamers, en ze voelden zich er meteen thuis. Dochter Ellen helpt mee in de B&B en onderhoudt de paarden en ezels die in de aangrenzende wei staan. Het zijn vooral de rust en kalmte die Casa Emiel typeren: ver weg van het massatoerisme heb je hier vanop het terras een adembenemend uitzicht op de Guadalhorce-vallei.

PENSION BRUSELAS IN MALAGA

Malaga is de tweede grootste stad van Andalusië, maar vooral de geboorteplek van één van ‘s werelds bekendste schilders, Pablo Picasso. In het hartje van de stad baat de hoogzwangere Lara Pension Bruselas uit. Dat ze in het zuiden van Spanje is terechtgekomen, is de schuld van haar vader Dirk. Hij werkte 30 jaar lang als kapper in België, maar besloot nadien samen met zijn vrouw en pasgeboren dochter naar Malaga te emigreren om er een restaurant over te nemen: Calle de Bruselas. Na haar studies begon Lara eerst in het restaurant van haar vader te werken, maar al snel kriebelde het bij haar om een eigen zaak te starten. Ze koos voor een hostel, maar behield de link met haar papa door de naam Bruselas te gebruiken, meteen ook een mooie verwijzing naar haar Belgische roots.

LA PERLA BLANCA IN TORROX COSTA

Aan de Costa del Sol, één van de bekendste regio’s in het zuiden van Spanje, ligt het dorpje Torrox Costa, gezegend met het aangenaamste klimaat van Europa. In de heuvels achter het zonovergoten zandstrand ligt La Perla Blanca, de nagelnieuwe B&B van Fanny en Carl. Na 30 jaar dag en nacht in hun familierestaurant te hebben gewerkt, besloten ze onlangs om Fanny’s zus te volgen naar Spanje. Ze kochten een stuk bouwgrond en begonnen te timmeren aan hun nieuwe droom: een moderne en luxueuze B&B. De drie kamers van La Perla Blanca openen in primeur hun deuren voor Met Vier in Bed, een echte vuurdoop dus voor Fanny en Carl. Met de tips van hun collega-uitbaters hopen ze de puntjes op de i te kunnen zetten.

ARROYO DE LA GREDA IN GUEJAR SIERRA

De laatste stop van de week bevindt zich in de bergen. Aan de voet van de Sierra Nevada ligt het dorpje Güeja Sierra. Hier baat de Nederlandse Julie haar B&B Arroyo De La Greda uit. Samen met haar man Joël trok ze 10 jaar geleden naar Spanje, waar ze in hun geliefde streek het geschikte pand vonden om een B&B te beginnen. Die runt Julie alleen, haar man doet voornamelijk timmerwerk. Arroyo De La Greda is een typisch Spaanse boerderij met ruime kamers, stenen vloeren, veel hout en witte muren. De grootste troef is het zonneterras met een subliem panorama, waar het op zomeravonden zalig vertoeven is.

Met Vier in Bed, van maandag t.e.m. donderdag om 21.15 uur bij VTM.

Redacteur