Errol Morris’ Wormwood vanaf 15 december op Netflix

© Netflix© Netflix

Wormwood is het nieuwste meesterwerk van filmmaker Errol Morris, geroemd om zijn bijzondere documentairestijl en innovatieve interviewtechnieken.

In Wormwood gaat hij nog een stap verder met non-fictie door op meesterlijke wijze narratieve scenes te verweven met archiefmateriaal en interviews. De achtergrondscènes zijn niet per se een nabootsing van historische gebeurtenissen, maar eerder uitzonderlijk artistieke scènes die het levensverhaal van de vader van Eric Olson uiteenzetten.

Het is uniek om Morris, befaamd om zijn documentaires, op deze manier met gerenommeerde acteurs aan het werk te zien.

Synopsis
Wormwood, geregisseerd door de baanbrekende filmmaker Errol Morris, is een zesdelige serie over hoe ver we bereid zijn te gaan in onze zoektocht naar de waarheid. Een verhaal vol opzienbarende twists, over de zestigjarige zoektocht van een man naar de mysterieuze omstandigheden rondom de dood van zijn vader. Wormwood belicht deze moordzaak vanuit verschillende perspectieven en onthult zo de donkerste geheimen van de Verenigde Staten.

De cast bestaat uit Peter Sarsgaard, Molly Parker, Christian Camargo, Scott Shepard, Tim Blake Nelson, Bob Balaban, Jimmi Simpson en Michael Chernus en Eric Olsen.

Wormwood is geselecteerd voor het filmfestival in Venetië (La Biennale) en zal op 15 december wereldwijd in release gaan op Netflix.