Televisie

‘Crumble o’clock’ in de keuken van Sandra Bekkari

Op maandag 13 november verrast Sandra met een recept uit de Libanese keuken, tabouleh. Traditioneel wordt het gemaakt van graan, maar Sandra gebruikt een groente als basis: bloemkool. Vergezeld van geroosterde kikkererwten en granaatappel is deze originele tabouleh de perfecte snelle lunch. Verder schotelt ze een lekker zoet tomatensoepje met kippenballetjes voor.  

Een gezond alternatief voor chips, het klinkt te mooi om waar te zijn. Op dinsdag 14 november maakt Sandra groentechips op basis van wortel, pastinaak en rode biet. “Een beetje snijwerk en ze staan zo op tafel!”. Verder staat er nog een tweede groenterijk gerecht op het menu, dit keer met een een Aziatische knipoog: gekarameliseerde kalkoenblokjes met paprika en sugersnaps.

Woensdag 15 november staat de zoete aardappel centraal. Met de groente maakt ze een cake, getest en goedgekeurd door haar dochter Anna. Daarnaast zit de zoete aardappel ook nog in een healthy croque à la Bekkari, zonder brood.

“Een gerecht naar mijn hart”. Zo kondigt Sandra op donderdag 16 november haar lengfilet in papillot met groenten en krielaardappeltjes aan. Daarna is het “crumble o’clock” met een cosy crumble van appel, bosvruchten en kaneel. “Wat mij betreft één van de meest smakelijke desserts die er bestaan”.

Vrijdag 17 november stuurt Sandra de kijkers het weekend in met een herfstschotel van kalfsoesters met rodekool, puree en beukenzwammen. “Een echt familiegerecht”, volgens Sandra. Ze maakt ook een lekkere worteldip met curry en appel voor het aperitief. Verassend en licht!

OP HET MENU
Maandag 13/11: Tabouleh van bloemkool en kikkererwten & snelle tomatensoep
Dinsdag 14/11: Gekarameliseerde kalkoenblokjes met cashewnoten & groentechips
Woensdag 15/11: Cake van zoete aardappel & croque van zoete aardappel
Donderdag 16/11: Lengfilet in papillot met krielaardappeltjes & crumble
Vrijdag 17/11: Kalfsoesters met rodekoolpuree en beukenzwammen & worteldip

Open Keuken met Sandra Bekkari, elke weekdag om 18.00 uur bij VTM.

Alle videorecepten van Sandra Bekkari zijn te raadplegen op de website van VTM Koken.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie